impianku biar sampai ke puncak



assalamualaikum uollsss :) 


entry harini nak cerita pasal one of the activity yang iqin join dekat UiTM Penang ni. hahaha, dengar macam apa je. yelah, iqin ni tak rajin nak join segala bagai. kalau sekolah dulu, pantang ada aktiviti, ada lah muka iqin dekat situ. tapi tapi, semenjak dekat penang ni rasa malas pulak.


so, kira dengan join aktiviti ni iqin jadi rajin sikit la :) program ni nama dia Impianku Biarlah Sampai Ke Puncak. program ni untuk budak sekolah.. kira macam jadi fasilitator lah jugak. tugas kami ialah untuk kongsi pengalaman dan bagitahu mereka yang universiti ni best. best ke?? tetttt..  ada LDK, game semua.. over all, sangat seronok~ but, i miss my BSMM kem lagi. itu superfun.


around 8 a.m kami gerak dari UiTM ke SMK PERMATANG TOK LABU. mula mula ingatkan dekat je sebab area penang ni jugak. but, sekolah ni sangat jauh ke dalam. tengah sawah.. sangat cantik.









happy face :)








when we arrived at school, we like.... cantiknya sekolah ni ! serious cantik.. dewan dia pun dewan tertutup plus besar lagi tu. sekolah iqin dulu dewan dah la kecik. lepas tu student ramai kemain. memang tak cukup nak menampung. then, acara perasmian dimulakan. haha, pengetua sekolah ni sporting habis. smart and bergaya pulak tu. cakap pun sempoi je.. best laa,




cantik kan entrance dia??









maka lepas rasmi, program dimulakan dengan ceramah. time ceramah ni, hanya abang Ikhwan yang bagi ceramah serta pembantu je yang ada. weolls fasi lain berusaha sedaya upaya untuk mencari tempat paling tersorok dekat sekolah untuk main explorace nanti. dalam sejam, lepas tu start our first activity which is LDK. lepas tu ada game dalam kumpulan, semua aktiviti seronok :)








































haha, time tengah buat aktiviti ni, boleh pulak iqin dekat belakang main dengan anak cikgu. ada ke patut?? nilai seorang keibuan terserlah disitu. eceh, tak... sebab bosan ye. sebab time tu tengah taklimat.








kesengalan terserlah sangat. tapi anak cikgu tu comel. tetiba rasa nak kahwin pulak. eh?? petang tu ada aktiviti explorace. my checkpoint is checkpoint 3 with abang kamarul and fairuz. our checkpoint ni checkpoint membazir masa. kena asingkan kacang guna peralatan yang kitorang bagi. haha, chopstick, senduk, sudip, tutup botol semua ada.. amik kau~













abang kamarul tengah bagi denda




maka lepas itu, habis lah program kami. acara penutup dan penyampaian hadiah.. satu hari je program ni. actually, there is a  lot lagi yang berlaku. but beta tak gheti nak ceghita nyaaa.. till we meet again SMK Permatang Tok labu :)



















wanita umno









with Aiman :)



le boys with pengetua