iron man 3




assalamualaikum :)








iron man 3 with anis, iqah and my brother. you should watch this movie. super awesome. i rated 8.5 over 10.













syukur, you are beautiful~



assalamualaikum :))



first time i opened this movie, i thought it just another comercial to promotes their brand.
atas rasa ingin tahu sebab video ni ramai viewer, so i watch it. lets watch it:








then, it made me realize, think that we should be more thankful. everyone, all of you is beautiful. we kept busy criticize ourself and not be greatful. you are more beautiful than you think. Women are their own worst beauty critics. 




Allah dah cipta kita dengan sangat cantik. syukur :)


decorative creative



assalamualaikum :)
acane cuti?? ada rasa macam dah sebulan tak?? iollss is rasa even baru berapa hari je pun. mungkin kerana hari hari dirumah adalah sangat tidak produktif. mohon kengkawan yang dekat matriks tu cepat balik :D rindu tahap parah dah ni.



eh, back to our title. hamboi,, canggih kemain tajuk. it just my passion. haha, just feel like want to share. dah jadi suri rumah, maka banyak lah masa boleh belek majalah majalah dekat rumah ni. sempat lah jugak khatam Impiana dengan Anjung Seri. fuuhh, cantik sungguh rumah mereka. hope one day i'll get that kind of house too :))



so, memandang tajuk dah canggih, mari kita kupas isi. iolls is nak bagi tips. waahhh, boleh jadi penasihat hiasan dalaman dah. hehe, its not mine pun. hasil pembacaan dan pembacaan serta pengambilan. 




Tips Menjadikan Ruang Rumah Kelihatan Lebih Besar








warna:
Jika anda menggunakan warna 'gelap', ruang atau bilik anda akan kelihatan lebih kecil. Begitu juga sebaliknya, penggunaan warna 'cerah' (seperti putih, krim, hijau muda dan biru langit), akan membuka pandangan anda dan menampakkan ruang yang lebih luas.



cermin:
Anda juga boleh menggunakan cermin. Lebih banyak cermin di dalam bilik anda, lebih banyak cahaya yang dipantulkan dan ini akan memberi kesan terhadap saiz ruang yang. Bilik anda akan kelihatan lebih besar.




item:
Bila sudah mula menghias rumah anda, lakukannya terhadap semua ruang dan tempat yang ada. Jangan ada yang terlepas pandang. Dalam setiap bilik anda, cuba hadkan 1-3 item yang sama, hindarkan kesesakan yang anda. Contohnya, item seperti gambar, patung permainan, majalah/buku (tidak mengapa jika disusun di rak), pasu hiasan, tanaman hidup, perlu dikurangkan jumlahnya.




lantai:
Gunakan lantai rumah anda hanya untuk meletak perabot dan jenis hamparan sahaja. Bagi barang bukan perabot, kutip dan simpan atau letak di tempat yang lebih sesuai. Letakkan barang lain seperti peti telivisyen, pasu bunga di atas perabot yang ada.




perabot:
Bila bercakap tentang perabot, sentiasa fikirkan ruang yang ada di rumah anda. Jika berkesempatan, sebelum membeli, ukur dahulu keluasan ruang untuk menempatkan perabot baru anda. Tidak salah kalau kita membawa pita pengukur ke kedai perabot untuk menentukan kesesuaian saiz perabot yang hendak dibeli. Bagi perabot bersaiz besar, rapatkannya ke dinding. Biarkan ruang terbuka luas. Manakala bagi perabot bersaiz kecil, anda boleh letakkannya di mana-mana. Yang penting elakkannya dari mengganggu pergerakan anda. Selain itu, pemilihaan perabot yang pelbagai guna adalah langkah bijak. Contohnya, jika anda mempunyai tempat simpanan di bawah meja dan katil di bilik tidur anda, bukan ke lebih baik.






itu sahaja perkongsian entry hari ni. moga dapat manfaat :) once again, itu hasil pembacaan dan pengambilan. it just a tips. In Sha Allah next time i'll update about bedroom pulak. tunggu pembacaan seterusnya lerrr.. i want this room:





and this:





this also:





thisss:





this too:





also:







tapi bila memikirkan usia yang tidak lah muda. maka semua diatas boleh jadi mimpi. untuk anak someday maybe. 
hikhikkksss.. lari tajuk pulak. so, i'll choose this:







or this:






and all bawah ni:














bertemu kita lagi dalam episod deko akan datang (ala ala eric leong). hopefully saya telah membantu anda. 
eh, lagi satu, jom visit love sight photography~~ their photos is awesome. if anything, just ask me :) lots of love. assalamualaikum :))


2nd semester break



assalamualaikum uollsss :) sihat?? alhamdulillah :) haha, this time muka bahagia je update blog. yeaahhh, i'm on vacation you knowww~~ heh, vacation lah kan. its actually my semester break for the 2nd time as my semester is over. time for weollss duduk dekat rumah, tunggu result. haaaahhhhh, dup dap oden bila mengenangkan result ni. acano laaaaa :0



for this semester break, i have no plan yet. nak kerja macam tak ada orang je yang nak amik kerja. duduk rumah jadi suri rumah sepenuh masa la gamaknyaaa. persediaan yedokk?? eh, i mean persediaan before nak  serabutkan kepala for next semester :)) maybe i is berjimba-ing with my friendss. aaaaaa, rindu mereka.



so, this entry just nak flashback my awesome semester two. fuuhhhh, macam macam yang dihadapi. but overall, i'm glad that i have a chance to experience this. i'm glad that i meet those friends. alhamdulillah :) my semester two is great~~ segalanya dipermudahkan.



this semester, my collage is like house. not exactly house but kind of. haha, satu rumah 8 orang. ada 2 bilik, 1 bilik 4 orang. kolej yang sangat selesa :) ada sinki, bilik air dalam rumah. my housemates, roommates, they are all awesome :)













gonna miss this table


besides, kolej ni dekat sikit nak pergi memana pun.. hope next sem, we still roommates and dapat kolej ni lagi.




our meal. sedap senanyaa





UiTM Pulau Pinang during night




i is tak larat nak blog semua. banyak tuuu.. i've blog bout this awesome semester 2 before this. just click older post dekat bawah tu ye anak anak. kemalasan menjelma tetiba.. maka, i'll just pick random photos. enjoyyy okay :))





during maulidur rasul. ceramah beliau sangat best:









dengan bantuan camera 360






aweseomeness moments:





lovely roommies :)







































































study or video??



watching nasyid underground




a part of semester two :) lots of moments. happy moments. oh yaaa, i'm sorry, sebenarnya banyak gambar lagi but i can't share with you guyss. its because, our friend is now berhijab and all pictures me with her yang tidak. hmm, alhamdulillah :)) i'm happy for her. so, i guess thats all my story. haha, mintak maaf sesangat. memula tu memang tengah rajin tapi tapi lelama macam malas. sangat tidak organize punya entry. hehe, i'll try to jadi rajin after this :) assalamualaikum~