impianku biar sampai ke puncak



assalamualaikum uollsss :) 


entry harini nak cerita pasal one of the activity yang iqin join dekat UiTM Penang ni. hahaha, dengar macam apa je. yelah, iqin ni tak rajin nak join segala bagai. kalau sekolah dulu, pantang ada aktiviti, ada lah muka iqin dekat situ. tapi tapi, semenjak dekat penang ni rasa malas pulak.


so, kira dengan join aktiviti ni iqin jadi rajin sikit la :) program ni nama dia Impianku Biarlah Sampai Ke Puncak. program ni untuk budak sekolah.. kira macam jadi fasilitator lah jugak. tugas kami ialah untuk kongsi pengalaman dan bagitahu mereka yang universiti ni best. best ke?? tetttt..  ada LDK, game semua.. over all, sangat seronok~ but, i miss my BSMM kem lagi. itu superfun.


around 8 a.m kami gerak dari UiTM ke SMK PERMATANG TOK LABU. mula mula ingatkan dekat je sebab area penang ni jugak. but, sekolah ni sangat jauh ke dalam. tengah sawah.. sangat cantik.









happy face :)








when we arrived at school, we like.... cantiknya sekolah ni ! serious cantik.. dewan dia pun dewan tertutup plus besar lagi tu. sekolah iqin dulu dewan dah la kecik. lepas tu student ramai kemain. memang tak cukup nak menampung. then, acara perasmian dimulakan. haha, pengetua sekolah ni sporting habis. smart and bergaya pulak tu. cakap pun sempoi je.. best laa,




cantik kan entrance dia??









maka lepas rasmi, program dimulakan dengan ceramah. time ceramah ni, hanya abang Ikhwan yang bagi ceramah serta pembantu je yang ada. weolls fasi lain berusaha sedaya upaya untuk mencari tempat paling tersorok dekat sekolah untuk main explorace nanti. dalam sejam, lepas tu start our first activity which is LDK. lepas tu ada game dalam kumpulan, semua aktiviti seronok :)








































haha, time tengah buat aktiviti ni, boleh pulak iqin dekat belakang main dengan anak cikgu. ada ke patut?? nilai seorang keibuan terserlah disitu. eceh, tak... sebab bosan ye. sebab time tu tengah taklimat.








kesengalan terserlah sangat. tapi anak cikgu tu comel. tetiba rasa nak kahwin pulak. eh?? petang tu ada aktiviti explorace. my checkpoint is checkpoint 3 with abang kamarul and fairuz. our checkpoint ni checkpoint membazir masa. kena asingkan kacang guna peralatan yang kitorang bagi. haha, chopstick, senduk, sudip, tutup botol semua ada.. amik kau~













abang kamarul tengah bagi denda




maka lepas itu, habis lah program kami. acara penutup dan penyampaian hadiah.. satu hari je program ni. actually, there is a  lot lagi yang berlaku. but beta tak gheti nak ceghita nyaaa.. till we meet again SMK Permatang Tok labu :)



















wanita umno









with Aiman :)



le boys with pengetua





















blogshop review: mulawa fashion



assalamualaikum :) how was your day?? mine is just fine, Alhamdulillah.. my holiday this time almost end. esok dah nak balik ke negeri tercintan beta.. tak nak sebenarnya.. tapi kena jugak kan. dah la cuti sem nanti baru balik. bulan 4 tuuuu.. lama tahu~~


entry kali ni nak review pasal MULAWA FASHION.. diorang jual tudung. yes, pelbagai jenis tudung uollsss~  rugi kalau tak terjah blogshop diorang ni. LIKE sekali fanpage mereka untuk update yang terkini. tak rugi oiiiii..



diorang jugak ada perkenalkan item terbaru which is TUDUNG BAWAL AMRINA. sangat cantik :)) ada dua layers. dan harga dia affordable. lebih lebih untuk students macam kita ni.













i love both colour tuu.. for more info and pictures, click HERE :))







MULAWA BABY and KIDS 
mulawa jugak will be launch lagi satu online store. its Mulawa Baby & Kids. untuk ibu ibu serta bakal ibu, boleh membeli belah dekat sini. i'm sure barang dia nanti mesti comel je. this online shop is their special project with Parklon Malaysia.






sebelum Mulawa Baby & Kids ni beroperasi, boleh lah ke fanpage diorang dulu and click like. 
they'll provide more information about it.





i guess, setakat itu sahaja entry untuk kali ini. after this, i'll be going back to Penang and i'll be sit a lot of test after this. 
wish me luck guyss :) assalamualaikum.


Selawat Tafrijiyyah


assalamualaikum dear bloggers :) sekarang ni tengah cuti raya cina. seminggu UiTM ni bagi cuti. padahal tak ada chinese pun. ohh, bagi peluang kami nak cuti mungkin. tapi tapi bukak je cuti ni, hmm.. banyak kemain kerja plus test serta quiz. tapi cuti ni melepak je kerja..


eh, its not my point untuk entry ni. entry kali ni iqin nak kongsi something. maybe ramai yang dah tahu kot. cuma iqin je yang baru tahu. tak apa lah.. i still wanna share. pasal selawat tarfrijiyyah..








fakta tentang selawat tafrijiyyah:

"Ya Allah! Limpahkanlah rahmat yang sempurna dan berilah kesejahteraan yang sempurna kepada junjungan kita Nabi Muhammad SAW yang menjadi sebab terlepasnya sesuatu yang masih mengalami jalan buntu dan terbukanya kesempitan serta didatanginya semua hajat dan diperoleh semua pemberian serta Husnul Khatimah (sempurna akhir hayatnya) dan diturunkan siraman mendung hujan lantaran keagungan baginda. (Dan limpahkanlah rahmat dan salam) kepada keluarga baginda dan sahabat di dalam setiap kerlipan mata dan nafas dengan bilangan semua yang diketahui oleh-Mu, wahai Zat yang menguasai seluruh alam".

Selawat Nariyah disebut juga selawat "Tafrijiyyah" yang ertinya terbuka sehingga menjadi lapang. Selawat ini jika diamalkan dapat menghilangkan kesempitan dengan izin Allah SWT. Bagi seseorang yang menginginkan agar kehidupan sehariannya berjalan lancar, jauh dari gangguan dan persaingan sebaiknyalah ia mengamalkan selawat Nariyah dengan membacanya selepas solat fardhu sebanyak yang ia mampu.

Kata Imam Addainuri Rahimahullah sesiapa yang membaca selawat ini setiap selepas solat fardhu sebanyak 11 kali yang dijadikan wirid nescaya tidak putus rezekinya dan ia akan mencapai ke derajat yang tinggi. Dan barangsiapa membaca selawat ini 11 KALI setiap hari setiap lepas sembahyang lima waktu, REZEKInya tidak putus-putus dan mendapat kedudukan yang tinggi.

Kata Imam Al-Qurtubi pula sesiapa yang membaca selawat ini setiap hari sebanyak 44 kali nescaya Allah SWT hilangkan dukacitanya dan diluaskan rezekinya dan dibukakan segala peluang berkebajikan dan dikasihi oleh orang ramai. Barangsiapa membaca selawat ini 313 KALI setiap hari, nescaya akan terbuka beberapa rahsia ghaib.Barangsiapa membaca selawat ini 4444 KALI akan tercapai segala cita-cita dan hajat dunia dan akhirat.Barangsiapa membaca selawat ini 41 KALI atau 100 KALI, ALLAH akan menghilangkan segala dukacita dan dimudahkan segala urusan kehidupan. 






kelebihan selawat tafrijiyyah:

1. Menurut Imam Ad-Dainuri, barangsiapa membaca selawat ini 11 KALI setiap hari setiap lepas sembahyang lima waktu, REZEKInya tidak putus-putus dan mendapat kedudukan yang tinggi.

2. Menurut Imam Al-Qurtubi, barangsiapa membaca selawat ini 41 KALI atau 100 KALI, ALLAH akan menghilangkan segala dukacita dan dimudahkan segala urusan kehidupan.

3. Barangsiapa membaca selawat ini 313 KALI setiap hari, nescaya akan terbuka beberapa rahsia ghaib.4. Barangsiapa membaca selawat ini 4444 KALI akan tercapai segala cita-cita dan hajat dunia dan akhirat. 





masyaAllah, banyaknya kelebihan selawat ni. tak kira lah apa selawat sekalipun, memang banyak sangat kelebihannya. iqin pun jarang nak selawat. bila ada acara tertentu je baru selawat. hmm, jom kita berubah jom :) hafal selawat ni.. 




back to YOUniversity contest



assalamualaikum chu'ollsss.. iolsss nak share something harini. memandangkan lepas ni semua nak masuk university masing masing, maka jom join contest ni sebelum balik !!



contest ni dianjurkan oleh MULAWA FASHION. sesiapa yang tak tahu, boleh visit page diorang and click like ataupun visit their blog. to all hijabers, seriously they got awesome hijab and yang paling best sekali, they provide tutorial on how to wear their shawl..



makanyaaaaaa, iollsss nak ajak uollsss join contest ni~~ syarat dia pun tak susah, sonang jo. syarat-syarat penyertaan di SINI. dan, bukan setakat pelajar universiti je yang boleh join, pelajar matriks, STPM, asasi dan sebagainya pun boleh. asalkan dah habis sekolah je.. haaaa, amacam?? best kan :))







hadiah dia pun menarik uollss.. wa cakap luu.. kira tak rugi lah kalau join. lagipun syarat dia bukan susah. list hadiah:
-Johan  ( 2 utas jam tangan + 8pcs Tudung)
-Naib Johan ( 2 utas jam tangan + 6pcs Tudung)
-Tempat ke-3 ( 2 utas jam tangan + 4pcs Tudung)
-Like paling banyak ( 2 utas jam tangan + 2pcs Tudung)





amacam?? best kan?? so, ajak satu kampung join contest ni :))  pemenang dia dipilh oleh juri yang bertauliah dari mulawa fashion. kira adil la tuuu.. so, thats all, join tau tau tau?? bye bye *lambai*