semester two part four



assalamualaikum dear bloggers :) in the middle of semester two and it still awesome. Alhamdulillah so far everything run smoothly. but, i am lazy ! yes, when it comes tu study i was like errr.. aaaaa... errrr.. i know its not good but ummm okay its not good.






not much to say in this entry actually. haha, motif sangat nak update tapi tak tahu nak post apa. banyak je cerita tapi tak reti nak cerita.. eh bukan, tak reti nak tulis. tengok gambar je lah ye :))




boys



amir in our BEL class



me and wana



girls



aaaaaaa, serious tak tahu nak tulis apa. thats all i guess. sorry for such lazy entry. oh ya, jangan lupa view MULAWA FASHION ! they got awesome hijab. okay bye alls.. may our life after this full of barakah :))


February Free Gift For Bloggers


assalamualaikum :)) just short entry this time.. nak cerita pasal one of awesome blogshop yang jual pelbagai jenis tudung ! siapa yang tengah cuti tu, agak agak bosan and malas nak keluar tu, just duduk rumah and shopping happily~~



its Mulawa Fashion ! diorang ni jual tudung cantik cantik :) terutama sekali tudung bawal.. just klik link tu dan tengok koleksi tudung mereka. harga pun still berpatutan dan tak mahal sangat... check it out okay !









semester two part three



assalamualaikum cintan :) waaahhh, ada kemajuan. semakin tidak terbiar blog ni. this is because i am bored. dari pagi duduk seorang dekat rumah.


back to our title, its about my semester two. AGAIN. ahaha,, sebenarnya tak ada banyak pun yang nak tulis. just wanna share my life here so far.




this semester two is more tougher than semester one. haha, of course lah. semua benda makin susah. i hope i can get through all this.. amin. one of our class is ECE. stands for Electrical Engineering Computing. we learn how to construct circuit using sofware and also doing mathematics. what i love about this class is haha i dont know. i just love it..






















sore eyes




i'm bored and i do this..





ohh ya, sekarang ni i dah rajin bersukan. haha, sukan macam tu lahhh.. semenjak masuk kor netball ni. and, we have our new hobby which is playing badminton at night ! semangat kan?? actually main macam tu je. dengan main dekat court terbuka plus reket pun kena gilir gilir..







































i'll be facing many more test after this.. wish me luck guysss :)) but, our awesomeness on semester two is still awesome. apa aku meraban ni?? so, my post ends here. may our semester two full of barakah and saya tidak lalai untuk menjalankan tanggungjawab sebagai seorang pelajar dan hamba Allah. 



nice bag made by Shira's mother






selekeh kemain



mata kecik



mata besar



in our EEE tutorial





something valueable



assalamualaikum guysss :) hows your day?? eceh, mementang dekat UiTM London ni, kerja nak speaking london je. haha, no lahh.. actually, i like to rojakkan bahasa. tahu tak amende tu?? google ye. tengok apa pokcik google tu kata. tak pergi sekolah gamaknya budak ni.



eh, kemerepekan melanda sudah. hmm, what this entry about?? its about something. not really something, it about someone. jeng jeng jeng.. siapakah??? hari tu ada orang kata, what for nak baca blog aku ni. bukan ada pasal dia pun. haaa, amik kau. this entry made special for you sayang :)) mohon terharu plus menangis teresak esak. tak apa, tisu murah je.




so, the person is.......






*troll your drum*








MUHAMMAD NAZREE BIN SALMAN :)




okay, why him?? pakwe ke?? eh, siapa dia?? beliau merupakan kawan dari sekolah rendah lagi. lama kan?? ceh, tak ahhh.. time sekolah rendah tu just tahu nama beliau and beliau je lah. rasa pernah cakap dalam dua kali kot. then, we become close time sekolah menengah till now !



he's very understanding person as i ni suka membebel.. jadi, beliau selalu dengar dengan penuh khusyuknyaa.. tahu sebab terpaksa tu. and one thing that special about us, kitorang tak pernah satu kelas pun. dari form 1 sampai lah habis sekolah. sekarang ni lagi lahhh.. beliau dekat UiTM Shah Alam je. untunglah dekatttt..




ingat lagi, beliau ni nasyid.. aku ni pulak aktif kemain dengan sekolah. jadi, petang petang je mesti lepak dekat dalam bilik music. macam bilik tu hak milik kami dah lagaknyaaa.. and, dulu aku datang sekolah awal. lepas guard bukak je sekolah, terus aku datang. haaa,, cepat kan?? so, beliau ni pun sama. cuma beliau lambat sikit. haha maka pagi pagi kami akan buat persidangan dok potpet tak ingat dunia..




beliau after balik PLKN i guess. with amir :)





Al-Fawwaz nasyid team.





to nazree:
thanks sebab kawan dengan aku walaupun aku ni kenkadang haahahaha.. i love you. seriously.. hope we still bestfriend sampai bila bila.. jangan tinggal aku !






i guess, itu sahaja entry kali ini. sorry entry yang agak emosi.. haha, mohon nazree terharu dengan beta justeru menangis keterharuan. lots of love from me, assalamualaikum :D

semester two part two



assalamualaikum sayang sayang :)) lama betei beta tak update blog ni. bersawang kemain dah.. sorry guys. i am busy you know?? busy buat apa?? umm uuummm.. beta pun tak tahu. haaa, lagi satu, nak dapat internet tu bukan main susahnya. mengalahkan duduk dekat amazon. padahal UiTM London kan.. kalau ada internet pun kalau nak update tu menangis satu baldi dulu. lambat oiii ! but i can't complain. kemudahan awam.. nasib baik ada, kalau tak ada acane?? so, marilah kita berterima kasih kepada UiTM tercintan.


so, this entry i nak cerita cerita tertunggak dalam my last post tu.. rasa bersalah sebenarnya sebab nak buat entry tapi tahap kemalasan mengalahkan pemalas nombor satu dekat dunia ni. nampak tak macam mana malas dia??


hmm, its been one month already my semester two. tapi rasa macam baru je.. maybe sebab banyak cuti kot. my semester two was okay :)) no, it was awesome so far ! i meet new people, new lecturer, new housemates and roommates.. they are all kind and i love them :) but still i hang out with my old classmates yang boommthevass tu..




first event:
tetiba rajin pulak nak join akitiviti yang ada kan. padahal sebelum ni tak rajin pun nak join kan.. kalau ada aktiviti, kalau boleh menyorok, tutup lampu semua kitorang buat. tapi kali ni macam TERrajin kan. pastu semangat nak jumpa PM yang kacak tu.. tapi sampai sana tak jumpa pun. just jejalan dekat booth yang ada then melepak dekat padang depan USM tu.  lets see our picture:















they draw this ! kesian wana,

















le birthday
its my first time birthday without my family. but, two days before my birthday my family already celebrate it. waaaa, terharu sangat ! and, thankss to all birthday wishes :) sorry kalau ada yang lupa nak reply. hmm, pasal free call tu, tahu tak ada kelas hari tu?? so, yang suruh call tapi i tak call tu sorry sangat..


to wani, thanks sayang.. haha, dekat semua tempat kalau boleh beliau ni nak wish. hmm, that picture you edit tu sangat berharga :) wish you were here to celebrate with me :(


 after balik kelas on my birthday tu, kitorang pergi jusco. planning to eat mekdi. and then, they bought three slice chocolate indulgence.. one of it ada tulis happy birthday. haaaa, thanks :))












some of my friends here. thank you :))






and last person who wish my birthday is intan ! can you imagine that,. haha kata beliau supaya i ingat beliau. and i receive mms from her. at first tak boleh nak bukak but luckily boleh jugak. hmm, forever love you sayang a.k.a makcik ! may our friendship last till jannah :)











so, my semester two start with awesome things ! and i hope it remain like this :)) ohh ya, sekarang ni tengah musim test. doakan saya ye :D i guess my post end here. i'll keep update walaupun lambat. hope you guyss happy with your life~~



lovely roommates