7 langkah untuk tawan hati si gadis!


Wassup dude & babe! Kali ni aku kasi 'up' sikit ke cara dan langkah mengurat cewek idaman dia luar sana. Tapi diingatkan, tak guna mengurat kalau sekadar nak mainkan hati dan perasaan insan yang tak bersalah. Kalau nak cari mangsa seks baik korang bela biri-biri lepas tu rogol minatang tu. Lepas tu nanti masuk jail pun ley bawak minatang tu. 

Untuk pengetahuan korang, majoriti perempuan terpikat pada lelaki bukan kerana harta tetapi bagaimana lelaki menghargai perempuan tu. Jadi jangan pelik kalau korang jenjalan pergi shopping complex terkejut tengok ada couple awek cun putih melepak macam Fauziah Gous tapi pakwe muka ireng (bahasa jawa untuk hitam hangus) macam arang. Harta tu cuma untuk membuat dia rasa senang hidup lepas kahwin je. Okhey bro?





1. KENALI DIRI DIA
Mula-mula mesti kena dia dulukan. Mana boleh main serbu terus kata jatuh cintan. Itu nampak sangat tak matang. Harga cinta laki mahal beb sekarang, mana boleh kasi serah kat perempuan jek, ternoda nanti.Jadi pastikan lepas kau dah target, kau tengok dulu dia pada pandangan kasar. Orangnya sopan tak, lengguk jalan dia mantop tak, kentut bersepah tak, dan macam-macam lagilah. Kiranya kalau kau dah bersama dia, kau kisah tak kalau kau tinggi, dia pendek, kau pemalu, dia pembuas. Sebab jangan nanti dah couple, orang baru cakap sikit tak sama tinggi, kau tinggalkan dia. Kesian woo....Dia pun manusia yang ada hati dan perasaan jugak.


2. RAPAT DENGAN KAWAN-KAWAN DIA
Kalau kau rasa dia dah mantop, kau rapat pulak dengan kawan-kawan dia. Kau ajak kawan-kawan pergi tengok wayang, sambil suruh kawan tu ajak dia sekali. Kalau dia tak dapat ikut, cancel terus tengok wayang tu. Membazir je.Kalau jadi, tengoklah wayang,tapi makan jangan, kopak poket nanti nak belanja kawan dia. Gunakan masa keluar tu untuk borak dengan dia. Tak payah tanya pasal personal dia terus. Kau berlakonlah pura-pura tanya dia perangai kawan dia yang sorang tu ke, best ke tak cerita wayang tu. Kena slow and steady okhey?


3. GUNAKAN KELEBIHAN ANDA

Pandai buat lawak? Pandai buat silap mata? Tunjukkan kelebihan kau kat dia asalkan jangan pandai buat bodoh. Harammmm kena cop sombong. Cuba buat dia rasa terhibur dengan kelebihan kau. TAPI,kena ingat yang kena jugak tunjukkan kematangan kau. Baru nampak ciri-ciri pandai bahagikan emosi. Pendek kata, cuba bersahaja, jadi diri sendiri, tapi jangan buat benda yang nampak terlalu keanak-anakkan ataupun kurang matang. Kalau dia tak dapat terima sikap kau macam tu, cari saja yang lain. 





4. KEEP IN TOUCH
Apabila dah mula rapat, kenalah rajin-rajin tanya khabar. Gunakan facebook, chat dan teknologi untuk merapatkan hubungan korang. Tapi kau masih kena sedar kau bukan sesiapa dalam hati dia. Jangan terlalu menyibuk sangat dalam hidup dia. Cubalah kalau dah selalu sms dia, tetiba tak sms. Tengok dia dah ada tindak balas sms kau tak. Kalau ada, bibit-bibit 'ketuat' tu dah nak mula nampak. Kau dah boleh ceritakan benda-benda peribadi kat dia, tapi kau jugak kena tabah kalau dia kata dia ada ada PAKWE. Tak jadi makwe tak bermakna tak boleh jadi kawan karibkan? Tapi jangan pulak kau selalu ceritakan masalah korang kat dia, tak nampak berdikarilah..




5. HARGAI DAN HORMATI DIA
Setiap wanita berhak disayangi. Tak kiralah tomboi ke gengster ke, dalam diri kaum perempuan ni ada perasaan nak dihargai dan disayangi. Jadi, cuba bagi dia hadiah waktu hari jadi dia. Ucap selamat pun dah cukup sebab itu menunjukkan kau ingat terhadap dia. Kalau ada orang nak kacau dia, kau backuplah. Biar muka penuh dengan lebam, biar gajah dumbo dah pendek, asalkan kau nampak gagah dihadapan dia! Tapi cuba elakkan pergaduhan yek. Perempuan tak suka lelaki bergaduh. Kalau ada masa terluang tu pujilah dia sikit, tapi jangan lebih-lebih. Nanti lubang idung dia jadi besar, tapi boleh cucuk dengan pensil.




6. JADI PENDENGAR YANG SETIA
Apabila dah selalu berhubung, mesti adakalanya dia akan meluahkan perasaan atau masalah dia kat korang. Kalau dia nak cerita, bagi dia cerita. Jangan nak mencelah, bagi dia bercakap dulu. Fokus pada apa yang dia cakap dan pandang mata dia. Cuba faham apa yang dia rasa lepas tu kalau dia dah habis cakap, baru kau suarakan pendapat. Kalau tak dapat bagi pendapat, ajaklah dia keluar makan angin atau cari ketenangan. Tunjukkan yang kau ada sifat ambil berat dan penyayang terhadap dia secara diam-diam. 





7. LUAHKAN PERASAAN ANDA!
Akhir sekali, selepas kau rasa yakin dan percaya dialah pilihan tepat nak jadi peneman hati, luahkan rasa tu. Tak perlu ucap I love U pun tak apa, malu dia nanti. Bagi kek yang ada tulis I love U pun boleh (peratus cinta diterima menggunakan kek Secret Resipi 70%), apatah lagi benda-benda yang simbolik dengan cinta macam 3 kuntum ros merah yang bawa maksud I LOVE YOU beserta coklat. Mesti dia faham. Perempuan sekarang banyak tengok cerita korea, mesti faham punyer. Kan awak yang gegurl kan? Apapun kalau ditolak, cuba fahami kenapa dia tolak, jangan salahkan dia, mesti dia ada sebab tersendiri. Ucapkan terima kasih kerana sudi bagi peluang kat korang untuk mencuba, kerana sudi hadir dalam hidup korang dan anggaplah dia kawan karib. :)





p/s: sumber diambil dari blog abang sedaraku.