its an idea



assalamualaikum :)


huh, minggu kedua cuti sem. kebosanan kian terserlah. otak mula nak buat benda benda gila. baik habis cuti ni cepat sebelum aku gila. sebenarnya, cuti sem ni tak lah teruk sangat. tapi ada masa yang rasa, kenapa ada cuti ni ea?? haha, ni lah contoh manusia tak bersyukur. bila tak cuti nak cuti, bila dah cuti tanya kenapa ada cuti. 


eh, sampai london dah aku merepek. so today bukan entry untuk aku merepek semata mata.. just wanna share my hobby. my hobby?? what is it?? eh, my hobby surf internet lah. no, its not my hobby. its more to what i like :))






have you imagine to have house like this??






or room like this??

motif warna pink??



mesti ada kan.. nak rumah cantik. kemas je. tapi, macam mana kalau banyak sangat barang?? terutamanya perempuan lah. suka sangat mengumpul. so, my post this time to share some ideas that maybe could be inspired to you on how to store your stuff. tapi tak banyak pun.







benda yang dia guna tu ada banyak jual. berapa ringgit je kan. so, kalau rasa almari tu besar and tak tahu nak letak handbag yang banyak tu, why not we try this :)






ini pulak kalau tak tahu kasut bebanyak nak letak mana. we can use this idea. tak semestinya nak kena ada almari macam tu. guna kotak pun boleh. kalau nak lagi bagus, tutup lah supaya kasut tak berhabuk. lepas tu letak bawah katil. kan dah tak semak sini sana.










this is ideas to store your giftwrap paper. sesetengah orang memang suka kumpul. gambar atas tu, ikat tali dekat atas syiling lepas tu letak barang. senang kemain.. tapi jangan letak benda berat lah.. haa, kemas dan tidak bersepah.














pictures above is some other ideas. boleh guna kalau nak design kabinet untuk rumah nanti.





hahaha, aku bercakap macam nak dah ada rumah je. lama lagi makcik oi ! baru habis sekolah. itu sahaja kot entry kali ni. sumber dekat atas adalah hasil google. bukan buat sendiri ye.. this is what i like. :D

3 comments:

MéuzAngelo™ XXIII said...

saya dah ade rumah nnt nak buat mcm gambar first tu.. kemas je.. saya lg suka design modern :) [blog saya]

iqin said...

yupp, saya pun suka.
:)

Afiqah T said...

Woho... Creative idea, love it!