kesengalan terserlah


assalamualaikum warahmatullahhiwabarakatuh.. nak tahu tak, sekarang ni tengah kebosanan tahap moksya dah.  satu hari duduk dalam bilik. nak study pun, sekarang dah petang. menurut seorang pakar motivasi terkenal, petang adalah waktu untuk beriadah. kalau bukak buku pun, rugi je. opppssss, adakah ini bermakna yang saya kena tutup lappy dan segera keluar jogging. riadah kan?? alaaa, esok lah. hehe


so, back to our topic. kesengalan?? siapa sengal?? the answer is, no body. cuma this week i seldom do perkara yang boleh diaanggap sengal. harhar, motif?? of course lah aku tengah bosan. bila aku tengah bosan, memacam benda yang boleh buat.


troll your drum ! mari kita tengok kesengalan pertama:

alkisah tersebut lah kisah pada hari apa entah aku tak ingat.. rasa macam nak tukar DP dekat facebook je. tapi tapi, macam tak ada gambar je. then, bukak phone.. lastly, jumpa satu gambar ni rasa macam OHSEM je. haha, and i tukar DP gambar tu. tak lama je, ramai pulak orang yang call kan. rasa macam retis lah kejap. motif call?? nak tanya pasal gambar tu lah ! semua terkejut tak hengat. okay, aku bagi korang tengok DP paling ohsem aku setakat ni:





itu gambar edit ya anak anak sekalian.. hehe, bila semorang doa aku jadi macam ni lepas ni, terus tukar gambar. takut nookkk ! taknak. mohon doa saya kurus :)




kesengalan kedua:

kejadian ini berlaku apabila online sensorang pada tengah malam. lepas tu, dah tak tahu nak buat apa.. maka, dengan yakinnya beta update something yang beta rasa beta tak serious pun ! sebab beta selalu main main. :) then, bila beta update je, wakaka.. semua anggap serious. what?? alaaa,, main main je. ramai jugak yang call tanya betul ke benda tu. of course lah NOT. saya masih muda, masih remaja, masih belajar. haha, time ni pun, bajet retis kemain.. this what i update:




motif la kan nak update macam tu?? haha, dah lah update dekat group yang ada ramai senior yang dah layak kahwin rasanya.. mereka pun tak kahwin lagi. hehe, i'm sorry guys yang percaya tu.. :D ingat semua tak percaya. this was comment yang mereka comment:





hmm, tu je lah rasanya kesengalan yang sempat ditunjukkan setakat ini. mintak maaf kepada semua. nanti mesti semua tuntut. alamak, tak boleh balik rumah lah lepas ni ! ada potensi rumah nak kena bakar. okay, saya stay penang.


eh, lagi satu, mesti ada yang pelik kenapa entry kali ni banyak sangat membebel, mengarut. selalu macam banyak gambar. well, ada seorang ni kata belog beta cakap tak banyak, gambar je lebih. so, entry kali ni wa kasi tulis banyak banyak. ada puas hati tak mamat?? 


okay lah, rasa macam dah cukup kot merapu meraban. see ya ! jangan lupa doakan saya untuk final exam lusa. :) doakan saya in Dean List~~

5 comments:

lipstickandshirt said...

ooo.uitm penang. aku dulu pun ex uitm penang.

belajaq na.. jangan sengal-sengal sangat..

iqin said...

yeke??
sengal kenkadang je. hehe,

:D

Afiqah T said...

haha, syiqin... tak sabar nak kahwin eyh?? stop la ber sengal-sengalan... :P

iqin said...

hehehe,
alaaa, macam tak kenal aku je.

:))

iqin said...
This comment has been removed by the author.