kesengalan terserlah


assalamualaikum warahmatullahhiwabarakatuh.. nak tahu tak, sekarang ni tengah kebosanan tahap moksya dah.  satu hari duduk dalam bilik. nak study pun, sekarang dah petang. menurut seorang pakar motivasi terkenal, petang adalah waktu untuk beriadah. kalau bukak buku pun, rugi je. opppssss, adakah ini bermakna yang saya kena tutup lappy dan segera keluar jogging. riadah kan?? alaaa, esok lah. hehe


so, back to our topic. kesengalan?? siapa sengal?? the answer is, no body. cuma this week i seldom do perkara yang boleh diaanggap sengal. harhar, motif?? of course lah aku tengah bosan. bila aku tengah bosan, memacam benda yang boleh buat.


troll your drum ! mari kita tengok kesengalan pertama:

alkisah tersebut lah kisah pada hari apa entah aku tak ingat.. rasa macam nak tukar DP dekat facebook je. tapi tapi, macam tak ada gambar je. then, bukak phone.. lastly, jumpa satu gambar ni rasa macam OHSEM je. haha, and i tukar DP gambar tu. tak lama je, ramai pulak orang yang call kan. rasa macam retis lah kejap. motif call?? nak tanya pasal gambar tu lah ! semua terkejut tak hengat. okay, aku bagi korang tengok DP paling ohsem aku setakat ni:





itu gambar edit ya anak anak sekalian.. hehe, bila semorang doa aku jadi macam ni lepas ni, terus tukar gambar. takut nookkk ! taknak. mohon doa saya kurus :)




kesengalan kedua:

kejadian ini berlaku apabila online sensorang pada tengah malam. lepas tu, dah tak tahu nak buat apa.. maka, dengan yakinnya beta update something yang beta rasa beta tak serious pun ! sebab beta selalu main main. :) then, bila beta update je, wakaka.. semua anggap serious. what?? alaaa,, main main je. ramai jugak yang call tanya betul ke benda tu. of course lah NOT. saya masih muda, masih remaja, masih belajar. haha, time ni pun, bajet retis kemain.. this what i update:




motif la kan nak update macam tu?? haha, dah lah update dekat group yang ada ramai senior yang dah layak kahwin rasanya.. mereka pun tak kahwin lagi. hehe, i'm sorry guys yang percaya tu.. :D ingat semua tak percaya. this was comment yang mereka comment:





hmm, tu je lah rasanya kesengalan yang sempat ditunjukkan setakat ini. mintak maaf kepada semua. nanti mesti semua tuntut. alamak, tak boleh balik rumah lah lepas ni ! ada potensi rumah nak kena bakar. okay, saya stay penang.


eh, lagi satu, mesti ada yang pelik kenapa entry kali ni banyak sangat membebel, mengarut. selalu macam banyak gambar. well, ada seorang ni kata belog beta cakap tak banyak, gambar je lebih. so, entry kali ni wa kasi tulis banyak banyak. ada puas hati tak mamat?? 


okay lah, rasa macam dah cukup kot merapu meraban. see ya ! jangan lupa doakan saya untuk final exam lusa. :) doakan saya in Dean List~~

nazim othman on youtube



hmm, siapa nazim othman?? haha, google lah. then, tahu dah?? alaaa, yang hensem hensem tu. muka comel comel. kalau perempuan tengok mesti cari punya lah. actually, nazim othman ni one of youtubers yang suka cover lagu..

so, kalau perempuan tengok video beliau, mesti cair punya lah.. pastu mula berangan yang mamat tu tengah menyanyi untuk beliau. yedok?? hehe, maaf jika salah. this entry nak promote nazim othman punya video sahaja. because, i like his video. haha, tapi tak ada lah nak berangan bagai. sedar diri ye anak anak !

bawah ni adalah antara video beliau. kalau nak lagi, search nama beliau dekat youtube. okay?? :))








motif??



hey, ni post kedua untuk hari.. keterujaan gila bila dapat internet kan. this post just nak cerita yang i pergi tengok wayang semalam. ceritanya macam ni, sadis lah jugak bila tengok kawan balik semalam. makanya, bila ada yang ajak pergi tengok wayang, i pun join lah.. hmm, kami tengok cerita Resident Evil. cerita dia best lah jugak. tapi, disebabkan i tak berapa nak ikut sangat cerita tu, okay lah..


then, kami kelaparan plus kebuluran. and we makan besar di Johnny's. yummy ! sedap kemain.. haha, itu je lah motif entry ni. nak cerita tu je.. tengah bosan sebenarnya ni. hehe, :))




























last class for this semester


assalamualaikum cinta..


hahaha.. geli kemain salam dekat atas tu. cinta bagai.. geli mak nyah ! fuhh, pejam celik pejam celik, almost three months dah aku dekat penang ni. rasa macam baru semalam je dok usung bag bawak masuk dalam bilik, berkenalan tanya nama semua.. tuptup, dah habis kelas dah pun.


and now, on vacation. opsss, tidak ! ia bukan percutian. ia adalah cuti untuk kami STUDY. ye study ye kak ! tapi tapi, hari ni baru hari ahad. belum kira study week lagi lah.. just cuti weekend je kan. so, i'm here nak update about our last class untuk semester ni. its BEL 120 class. and, as last day, kami kena buat persembahan drama untuk dipersembahkan mengikut kumpulan.. its fun !








































































okay, thats all the pictures.. hmm, after this ialah final and cuti ! can't wait nak lepaking dekat rumah, dating dengan katil.. wish me luck for my final ya?? adios~