Simple GA (Musical Xiao Simple) Giveaway



assalamualaikum, GA lagi ! sekarang kan musim GA. memandangkan sekarang ni tengah free, join lah GA bebanyak sementara masih ada. this time, GA by nama panggilannya xiao atau nama sebenar Zuhri. GA yang sempoi.. hadiah dia limited. apa lagi, ate moh la join!! alang alang tengah free tu. terjah SINI untuk join ye ye. :)

new life begin

should i cry or should i smile?? for what?? read the title.. saya akan berangkat ke Pulau Pinang. setelah 6 bulan duduk rumah, maka tibalah masa untuk sambung belajar balik. ohh, saya dapat ke UiTM Penang. memula dapat kemain excited sebab dapat UPU. tapi lelama macam ahhhh TAK NAK PERGI !

lepas ni bermulalah kehidupan baru. semua baru. doakan saya ye ye.. hopefully iqin akan still dapat berblogging dan share kehidupan dekat sana.. a bit worry, a bit happy, a bit sad.. tu yang saya rasa sekarang.. :/

hehe, tak nak layan perasaan lelama. nak share sikit gambar UiTM Penang yang bakal saya duduk selama 3 tahun:







masjid







doakan saya agar segalanya mudah.. i'll try to keep this blog update. haa.. sesiapa yang dapat dekat UiTM Penang, silalah hubungi saya. boleh kenal~ :)

Random Giveaway by Yana



hey blogger semua. dah lama kan tak join giveaway?? memang ahhh sebab haritu patah hati kejap bila semua giveaway yang join semua tak menang.. hehe, gurau gurau. tapi tapi, betul la jugak.


okay habis part sadis.. ni nak cek nak habaq mai, cuba tengok banner yang ohsem dekat atas tu.. apa dia tulis?? RANDOM GIVEAWAY by miss Yana. jom join mehhh.. serious hadiah dia semua best best. ada memacam. nak tahu?? sila lah terjah tuan belog.. tak surprise la nak bagitahu.. hiikkksss


terjah tau?? rugi tak join. ramai sponsor. aku ni baru tahu sebab dah lama tak blogwalking.. nasib baik sempat.. terjah SINI untuk join~~ :))

tahu yang wanita suka anda bila...


Untuk mengetahui seseorang perempuan itu menyintai lelaki amatlah banyak kerana ianya terpulang kepada individu itu sendiri. Jadi disini saya akan memberikan dahulu 11 langkah sebelum saya mengulas lebih panjang dalam entri yang seterusnya.

1. Dia sering membuat 'eye contact' dengan anda kemudian tersenyum. Jika hanya sekali kemungkinan besar mungkin kerana terdapat tahi mata di muka anda. Namun, jika sering kali dia memberikan senyuman kepada anda, itu bermakna dia merasakan anda seseorang yang menarik dan ingin menceriakan hidup anda dengan senyuman dia.



2. Dia akan cuba mencari cara untuk berborak dengan anda. Dengan cara meminjam alat tulis, bertanyakan soalan ataupun bertanya khabar,  sudah cukup bagi dia merasakan kemesraan itu.





3. Ketika dia berborak dengan anda, dia akan nampak gelisah dan resah. Dia akan lebih cenderung bermain-main dengan rambutnya mahupun dengan jarinya kemudian akan kelihatan malu-malu sehinggakan mukanya menjadi merah (blushing). Namun bagi sesetengah perempuan, anda akan nampak dia memberikan perhatian 100% ketika anda bercakap.



4. Dia lebih cenderung untuk melakukan sentuhan terhadap anda seperti menepuk bahu anda, menyentuh tangan anda atau mungkin juga mencubit anda dan bukannya 'body contact' dalam permainan rugbi. Paling tidak pun, si dia akan cuba berada rapat dengan anda.



5. Apabila ditanya sama ada dia suka siapa, dia akan kata, "adalah..." sambil memberikan senyuman. Adakalanya juga dia akan buat anda cemburu dengan mengatakan dia sukakan seseorang yang popular di tempat anda belajar atau bekerja hanya untuk melihat reaksi anda. 




6. Dia juga akan bertanya siapa yang anda suka dengan perasaan ingin tahu. Kemudian si dia akan mula mengkritik gadis itu sikit demi sedikit kerana perasaan cemburu terhadap gadis tersebut. Bagi sesetengah perempuan, mereka akan memuji perempuan tersebut sambil memberikan senyuman palsu semata-mata untuk menutup rasa cemburu.


7. Ketika anda dan dia keluar bersama kawan-kawan, dia akan lebih cenderung berjalan di sebelah anda sama ada anda sedar atau tidak.


8. Si dia akan mengharapkan anda untuk mengajaknya keluar dengan mengulang perkataan "bosannye....."  atau mungkin bertanya tentang filem terbaru di pawagam. Jika si dia agak terdesak untuk mengajak anda keluar, dia akan menggunakan perkataan "saya belanja".


9. Dia tahu mengenai hal peribadi anda. Dia tahu tentang keluarga anda, apa yang anda suka, apa dan anda tidak suka malahan mungkin juga dia tahu perangai anda sendiri yang anda tidak tahu. Dia akan selalu melawat profile anda di facebook. Dalam kata lain, dia ialah seorang 'stalker'!


10. Apabila anda telah mula mendengar cerita daripada kawan-kawannya bahawa dia sering bercerita tentang anda, sehinggakan membuat kawan dia loya, itu bermakna dia amat-amat memuja anda. 


11. Dia akan cuba untuk sentiasa bersama anda. Dia akan cuba menjadi yang terbaik untuk anda. Menjadi peneman ketika anda susah mahupun senang. Dia akan cuba untuk menelefon anda atau sekurang-kurangnya sms anda. Jika dia tidak berbuat sedemikian untuk satu hari, seolah-olah ada sesuatu yang tidak kena padanya.



box 53

assalamualaikum.. i wanna update about last saturday. its awesome ! seriously.. we have some kind of reunion maybe.. no no, bukan reunion kot. macam outing last time before semua dah sambung belajar. kena pergi dekat ceruk mana entah kan..


ia berlangsung di IOI mall sahaja. memula cadang nak main bowling, makan makan. tapi, bowling tu fully booked. ada family day. then, we all heading to red box ! umm uummm.. agak lah mahal. seorang lebih kurang 17 hengget nak masuk dalam tu. tapi, okay lahh.. ada makan, air.


i like this outing. sebab, semua ada. yeay ! lebih kurang 16 orang macam tu. memang gamat habis lah.. hehe, its time to enjoy our pictures.. but, sorry for blur image.



mereka OKU ! eh??




























































































malangnya, saya tak dapat berjumpa intan. beliau datang lambat.. huhu, aku keluar box tu awal. sebab nak jumpa arsyad. nanti beliau nak pergi dah.. btw, gonna miss this moment. eh, wanna share some videos dalam box. hehehe

happy birthday sayangsss !

i would like to say :


HAPPY BIRTHDAY HAZWANI FAIQAH !


selamat datang ke alam dewasa.. eh, dewasa ke?? tak. remaja tua barangkali?? hehe, i would like to wish this to you :
- i l o v e y o u
- semoga panjang umur dan sihat selalu
- jangan lupa aku tau tau tau??
- kahwin nanti jangan lupa jemput
- many more yang tak dapat nak tulis (speechless)


we celebrate her birthday secara kecil kecilan sahaja memandangkan semua busy kan. its simple but nice ! haha, kami berempat je pun yang join. terima kasih kepada RAZMAN dan WAFIY yang menaja kek yang ohsem ! sedaaapppp.. yummy yummy !


hmm.. enjoy our picturesss~~  saya kena tepung juga ye walaupun tak ada gambar. well, photoG.


thanks wafiy bagi drive.. hehe, excited !


meet our driver














birthday girl


















sponsor kek



 

then, mulalah acara baling tepung. dah nama birthday, mesti la ada baling tepung.. kan kan?? so malayan. hahaahahaaa.. 











































lastly, HAPPY BIRTHDAY to you baby~~