again and again



assalamualaikum my dearest blogger sekalian,

duduknya saya disini sedang menaip adalah untuk memberitahu bahawa belog ini berwajah baru !


tapi, bukan tu je benda yang aku nak cakap.. sebenarnya, wajah baru belog ni juga menandakan beberapa perubahan yang aku akan buat dari segi content.


sesungguhnya,, aku TAK AKAN tulis mengenai diri aku atau perasaan aku dalam belog ni dah. few days ago, time tak update blog ada something sikit berlaku.


so,, blog aku ni ala-ala blog bukan peribadi lah.. tak paham?? tak pe tak pe.. nanti tengok eh..


lagi satu, aku nak bukak ruangan bloglist aku.. siapa yang nak join, senang yang amatnya.. 


cuma letak LINK BLOG korang dekat ruangan komen dekat bawah ni. lepas tu, bagitahu korang kategori yang mana..


ni guide untuk kategori:

1. pinkholic
2. jejaka hensem
3. online shop
4. gugirls



haaa.. senang kan? yang follow tu, terpulanglah.. oden tak paksa.


okay,, sekian sahaja entry ni. bye bye~~



tahniah. tahniah.


tahniah! congratulation!

to, my adik.


byebye

#1 : WORDLESS WEDNESDAY






#1 : WORDLESS WEDNESDAY







#1 : WORDLESS WEDNESDAY





when we talk about love


assalamualaikum, hello peeps..

this entry is just to tell a lil bit bout my thoughts and my thinking. it not necessary if you don't want to agree with me.. it just my nonsence thoughts and base on my real experience.


we all have different kind of thinking. but when its come to this one powerfull word called LOVE. everyone just seems to agree with everything about that word.


wow, it really powerfull ha..

eeeeefffff.. enough in english. perasan diri omputeh. please ignore my gammar and those word i use. saya bukan minah saleh. jadi, perlu belajau banyak lagi.. 


hmm...  when we talk about LOVE, it seems very easy. but, it is NOT. hee, read my thoughts:



1. ia perlulah dihayati dan bukan untuk dirasai. sebab, kalau kita hanya merasai, percayalah ia tak akan kekal.. kalau kita hayati, kita akan rasa kemanisannya..


2. sayang orang yang sayangkan kita. bukan kita sayangkan dia. sebab, dia akan tinggalkan kita untuk orang yang dia sayang.


3. jadilah pendengar yang setia dan terbaik. cuba jadikan diri anda tempat dia meluahkan everything. even sedih atau gembira.. dia akan rasa sangat dihargai, serius.


4. pleaseee, jangan jadi sangat steriotype (takretiejamalastengokkamus).. everytime kalau nak text, selalu guna "hye", "assalamualaikum" tak pun "salam, apa khabar".. hah, lepas tu tanya soalan pulak "tengah buat apa?" every 30 minutes.. ia sangat ________@


5. tolong hargai apa yang kita ada. bila dah tergadai baru nak menyesal.. jangan terlampau kritik.  itu sangat tidak elok,




okay, bai.


header laagggiii..


heee,, :DDD

kali ni buat header untuk my sayam AENI pulak..

urm,, ni main buat je. pics pun tak dapat nak amik. so, main ikut picture mana yang ada je lah.. so, the result is.... ta da~~ :







its very simple. yeah, i know it.. ni just percubaan sikit sikit. nak tunggu komen dari tuannya, baru betulkan balik..


so, how??



one fine day with my bestiest :)


assalamualaikum semua..


lalalala.. nak update pasal keluar jalan jalan hari ni. aku keluar with one of my bestiest which is WANI ! dia kerja dekat petronas dan hari senin je dia cuti..


so, memey dia boleh keluar hari senin je lah.. dan, kami jalan ikut rasa kaki nak pergi mana..


mwehehe,, kami pun dah ada duit, jalan pun ikut sesedap rasa je. shopping~~   terasa lah heavennye..


aku sebenarnye tak reti nak tulis banyak banyak. kalau tulis dari A to Z memang dah macam diari dah belog aku nih.. aku tulis benda penting je lah..


benda pentingnye, sila enjoy our pictures yang diambil semasa tunggu our adiks ASRO.. orang pandang kami macam kami orang gila~


















shatap je kalau agak agak ada nampak jerawat kat muka tu ! memang jealous tu,,

dah lama sangat tunggu, kami pergi mcD.. tak makan apa pun, just ringan ringan je, adiks ni lambat sangat,


buku harry porter wani beli,






lepas tu, kami main bowling bertiga.  ye, bertiga sahaja..








mana lah putera kacak aku ni?


hari ni hari last asro dekat puchong ni. dia nak balik terengganu, time amik result nanti baru boleh jumpa lagi.. tu yang call dia suruh datang jugak.. hee :D


then, kami pun snap lah our pics dekat luar tempat bowling tu. 








the end~





p/s: sorry for blur image. camera cap kapak,

nama saya norasyiqin



hai,


nama saya norasyiqin

umur saya lapan belas

saya baru habis sekolah

saya sayang emak bapak saya

saya sayang kawan kawan saya jugak

saya ni banyak cakap

saya perempuan

ye saya perempuan

memang saya perempuan

saya suka lelaki

saya tak suka kaum sejenis

kadang kadang otak saya jammed

saya sayang awak

bye bye

:))




saya tak rindu sekolah pun??



heww heewww..

assalamualaikum semua, apa khabar? diharap saudara mahupun saudari sihat hendaknya. pada kesempatan ini, saya ingin memohon ampun kerana sudah lama tidak update blog.


pheeewwwiiiitttt.. agak agak BM boleh dapat A tak macam tu? hmm.. kalau baca tajuk kat atas tu memang scary je kan. tapi, ni kisah benar. seyes~~


actually, aku tak rasa rindu sekolah pun. tak rasa nak pergi sekolah, tak rasa alaaaa.. rindu lah semua pasal sekolah..


kenapa? maybe, kita hanya merancang tapi Allah menentukan. semua yang aku harapkan pada tahun akhir aku sekolah semua tak macam apa yang aku nak.

even worse!


so, aku nak cakap, kita hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukan segalanya..


dan, setiap yang berlaku ada hikmahnya. aku sikit pun tak menyesal dengan apa yang berlaku, tapi, aku bersyukur sebab apa yang berlaku bawa aku lebih dekat dengan family aku..


and,, aku juga jumpa dengan MEREKA yang sangat menyokong dan memahami aku. diorang lah tulang belakang aku dikala aku susah atau senang..


the reason aku tetap berdiri dan mampu berjalan ialah sokongan dari mereka.. 


kita juga kena tahu yang setiap yang bertemu akan berpisah dan kena belajar untuk menerima keadaan.


thats why aku tak rindu sekolah pun.. entry ni adalah nukilan serta perasaan aku sendiri..


maaf jika ada sesiapa yang terasa hati dengan penulisan aku ini. believe me, tak ada sekelumit pun dalam hati ni nak musuh or nak benci sesiapa. aku dah cuba untuk memulihkan keadaan. tapi, aku tahu apa yang jadi tak akan boleh dimaafkan.


akhir kata, terima kasih banyak banyak kepada semua yang telah menyokong aku sepanjang tahun ini. terima kasih sangat sangat..


here are them:
amirul rosle amin
hazwani faiqah
syarmila atika
siti nur farhana
shafaatul uzma
zana fatin
amira zainal
all 5science3



ikhlas dari hati :  norasyiqin noordin

i'll try



hmm.. sebelum tu nak ingatkan bahawa ini bukan entry bergambar dan hanya cakap cakap yang membosankan sahaja. sila tekan button X diatas kalau tak nak baca. kalau nak baca, jangan nak sibuk kutuk kutuk + cakap aku poyo dan semua yang sama erti dengannya. paham??


good kalau paham. lets begin bebeh...

hmmm... actually, im a bit stress yeah~~  reason? aku rasa yang aku ni... huh, entahlah..

tak tau nak descibe. aaaaaaaarrrrrrrrgggggghhhhhhhhh, kbye~~




rasa macam nak buat tutorial lah =)



holla,,

hmm,, semenjak dua menjak ni, aku memang suka sangat buat header.. actually, header yang aku buat tu, tak menggunakan adobe photoshop pun..

can believe it?? yes, you have to believe it..  

heh, aku rasa macam nak buat tutorial cam mana nak buat dia lah..


kongsi lah sedikit ilmu yang aku ada ni.. sonang jo.. lagipun, kalau aku nak buatkan orang punya, aku ni tak de lah kretip mana pun,,


sape nak???


sape nak, sila komen..   kalau tak de, wa tak buat.


p/s: akutauakupoyo

another header :D



this header specially made for mila..

just suka suka je tadi.. tetiba, beliau text pulak. kita ada chemistry lah~~

okay, take a look:





tak tahu lah okay ke tak, kalau tak okay,, boleh buat lagi~~   memang hobi sekarang nih,,




p/s: ilovemakeheader

peraduan belog tercantik



wweeehheeee...

hari ni wa sangat rajin update belog.. terasa bangga sebab jadi rajin akhirnya..


okay, tak nak cakap banyak. entry ni dibuat adalah untuk memberitahu bahawa aku masuk CONTEST dalam bahasa omputih. dalam bahasa melayu, PERDUAN ye anak anak..


hmm.. saja je cuba nasib. sebelum ni masuk tak pernah menang pun. tapi, kita tidak harus mengalah.. masuk jugak lagi.. mana lah tau kot kot menang pulak. kan rezeki.. yedok??


eh, lupa nak bagitau, contest untuk menilai belog tercantik.. walaupun, pada hakitkatnya aku akan kalah sebab belog aku belog orang malas~


bukan sengaja nak jadi malas tu,, ada banyak keleja mau buat meyh,, bila ada mood nak berblogging, mesti ada halangan.. sabo,, tu dugaan namanya..


mwehehe,, mari kita tengok banner dia.. comel gitu :





sampai disini sahaja entry kali ni,, kengkawan jangan lupa join.. rugi wa cakap sama lu.. hadiah lumayan~~
kalau nak join, klik SINI


ops, sebelum tu, nak tag:




p/s: sayaharapsayamenangbye

cuba cuba =)



helloo.. eh, assalamualaikum alls..

entry kali ni nak tunjuk hasil tangan buat header. fuh,, penat~~  bukan header sendiri, tapi, header adik comel AMIRA. 


tapi, aku ni tak lah kreatip mana pun nak buat header vavavooomm gitu. setakat yang mampu.. 


lagipun, aku masih belaja lagi.. banyak lagi yang kena belajau pung,,


okay, beta mempersembahkan hasil karya beta kepada mengkome semua..

taaaadaaaa:





okay, tau buruk..


hee,, sekian sahaja u allss~~  nanti aku bawak keluar lagi hasil karya agung ku.



beta mahu ucapkan SELAMAT BERSEKOLAH ye anak anak adik adik  *muka bangga dah habis sekolah


adios~~ :)



p/s: ada sape lagi nak suruh aku buat header dia???

what???



assalamualaikum semua yang dikasihi lagi dirahmati Allah.


dah dua hari tak update blog. kenapa?? MALAS (alasan standard)..


mweheehe,, itu je post aku setakat nih. nanti kalau dah hilang penyakit malas tu, wa update kasi banyak banyak sampai nak muntah..


okeng??


sekian, assalammualaikum.


peace yaawww~~






p/s: blablabla