semester two :D



assalamualaikum, its been long time i did not update this blog.. yeah, i ada dekat penang dah. huh, new semester ! so, i senior sekarang ni. eceh, dengan sem satu boleh lah..


hmm, actually i'm not in mood to update blog as i have no picture share. but someone asked me to update so i just update this post. hahaha.. pemalas gila kan?? next time i'll update dengan rajinnya ye :)) bye,



end of holidayyyyy



assalamualaikum,

iolss tak tahu kenapa iolss ni rajin nak update. biasanya macam agak agak malas macam tu.  mungkin sebab iollss punya cuti nak habis dah uolss.. eh, habis dah pun. esok hari terakhir. makanya, masa untuk beraksi sudah tiba ! ayuhhh.. show time~~

so, memana uollss yang diploma UiTM jugak tu, sedarlah bahawa cuti kita sudah habis. sobbsss.. then, counting sama sama cuti krismas nanti :) haha, belum masuk dah kira cuti akan datang dah. nampak sangat tak nak belajar..


semoga sem baru nanti mendapat berkat Allah S.W.T :) and, azam baru ! tu jangan lupaa.. eceh, azam bagai, nanti sama jugak.. mudah mudahan tak lah ye.  okay, thats all my post today. kind of lazy entry. without pictures. sorry :)) assalamualaikum. kalau jawab, sayaaaannnnggggg~

First Giveaway by Meuzangelo







assalamualaikum :) cak cak cak.. rajin kemain teman update blog ni. bangga beta :)) dah, jangan bangga sangat sebab lepas ni entah berapa abad lagi beta nak update. so, entry kali ni nak cerita pasal giveaway by Meuzangelo. haa, first giveaway beliau sebenarnya. i join ni nak support beliau.


haaa.. siapa yang agak agak tengah sama sama cuti tu, tak tahu nak buat apa kan.. jom join sekali ! hadiah beliau menarik. list of sponsor:

















see, banyak kan?? nak tahu apa hadiah dia?? sila terjah blog beliau dekat Meuzangelo. sekian, assalamualaikum :D

its not enough



assalamualaikum :) its been long time i did not update my blog. so, you guys miss me?? haha, defenitely no. i know it. i want to update, but i have no mood. you know, like like.. err.. ahh, no mood la ! but i keep blogwalking. baik kan??


oohh, about my post title, this holiday is not enough. seriously.. nak cuti lagi ! pejam celik pejam celik dah dekat nak habis cuti. berapa hari je lagi.. huhu, sadisss.. and and nak sem 2 dah. kejap je masa. i'll be senior. tetiba rasa macam nak buli orang :D


so, new semester, new housemates, new roommates, new class, new lecturer, new friends, everything new, i hope its gonna be okay. if its not, berilah hamba mu ini kekuatan untuk menghadapinya.. ohh ye, azam baru jugak. nak dapat 4 flat aminnn.. at least dean's list. hmm, semester satu kecewa. almost there. mungkin ada hikmah disebaliknya :)


one more thing, i just wanna tell you guys. those who involves in my life, thanks for being there for me. terima kasih kerana melayan kerenah saya yang agak.. hehe, kanak kanak. yeah, i know it. thanks for everything :)) tak kira lah, kawan sekolah atau kawan uitm. as long as you are my friend.



old picture. me and intan.



























this picture was captured for our CTU presentation. hahaha






semoga kita istiqamah dalam membuat kebaikan. lots of love :))

1st Giveaway by Shakira Pathi



assalamualaikum,:) tak berapa rajin nak update sebenarnya. tapi, lautan api sanggup kurenangi, kemalasan teramat ku letak tepi demi untuk memastikan blog ni tak terkubur.


straight to the title, sebenarnya tak ada idea nak update apa. then, terjumpa giveaway by shakira pathi. and, this is her first giveaway. so, sebagai tanda sokongan, makan beta pun join laaaa~


syarat giveaway ni pun senang je. tu yang rajin join tu. hadiah dia merupakan topup 5 hengget :) okay la tu.. siapa yang nak bagi free free 5 ringgit kan. limapuluhsen pun kadang kadang payah.








kalau mengkome rasa nak join jugak, klik SINI :) setakat tu je kot. bye, assalamualaikum..



untitled




































random thoughts . random pictures . random feelings . it means nothing .


its an idea



assalamualaikum :)


huh, minggu kedua cuti sem. kebosanan kian terserlah. otak mula nak buat benda benda gila. baik habis cuti ni cepat sebelum aku gila. sebenarnya, cuti sem ni tak lah teruk sangat. tapi ada masa yang rasa, kenapa ada cuti ni ea?? haha, ni lah contoh manusia tak bersyukur. bila tak cuti nak cuti, bila dah cuti tanya kenapa ada cuti. 


eh, sampai london dah aku merepek. so today bukan entry untuk aku merepek semata mata.. just wanna share my hobby. my hobby?? what is it?? eh, my hobby surf internet lah. no, its not my hobby. its more to what i like :))






have you imagine to have house like this??






or room like this??

motif warna pink??



mesti ada kan.. nak rumah cantik. kemas je. tapi, macam mana kalau banyak sangat barang?? terutamanya perempuan lah. suka sangat mengumpul. so, my post this time to share some ideas that maybe could be inspired to you on how to store your stuff. tapi tak banyak pun.







benda yang dia guna tu ada banyak jual. berapa ringgit je kan. so, kalau rasa almari tu besar and tak tahu nak letak handbag yang banyak tu, why not we try this :)






ini pulak kalau tak tahu kasut bebanyak nak letak mana. we can use this idea. tak semestinya nak kena ada almari macam tu. guna kotak pun boleh. kalau nak lagi bagus, tutup lah supaya kasut tak berhabuk. lepas tu letak bawah katil. kan dah tak semak sini sana.










this is ideas to store your giftwrap paper. sesetengah orang memang suka kumpul. gambar atas tu, ikat tali dekat atas syiling lepas tu letak barang. senang kemain.. tapi jangan letak benda berat lah.. haa, kemas dan tidak bersepah.














pictures above is some other ideas. boleh guna kalau nak design kabinet untuk rumah nanti.





hahaha, aku bercakap macam nak dah ada rumah je. lama lagi makcik oi ! baru habis sekolah. itu sahaja kot entry kali ni. sumber dekat atas adalah hasil google. bukan buat sendiri ye.. this is what i like. :D

sinister

























me and wani watching a movie, sinister. i gave 5 out of 10. we actually good in making our face ugly. 












after that we took that luxury bus and went to carrefour. well, i called it luxury because of seats is very comfortable. at carrefour we met aliff. the end :) 


miss miss miss :)


assalamualaikum :)


sebelum tu, nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA to all.. sayu je dengan takbir. so, raya dekat mana?? aku every year raya haji dekat rumah je sebab dekat depan rumah tu surau. meriah kemain korban dia.. this year rasanya 7 ekor lembu dan 3 ekor kambing.


hehe, this post i'm not going to story mory about raya haji.  raya haji esok.. i want to story about my friends.. my school friends. dah lama tak jumpa mereka since semua dah belajar jauh jauh. di pagi yang indah lagi nyaman, sedang aku tengah mimpi kahwin dengan anak raja tetiba KRRIIINNNGG KKRRIIINNGG phone bunyi. tak, ringtone phone aku bukan tu. lagu mat saleh apa entah.. ahh, tak kisah lah. kacau je. wa lagi sikit je nak kahwin. aduuhhh..


its wani. beliau nak ajak pergi makan makan petang tu dengan wafiy. so, time petang tu kami pun keluar.. tapi tak ada tujuan pun. haha, main jalan je. tapi dah petang kan, tak pergi jauh pun. lagipun just four of us. its me, wani, wafiy and razman. maka, kami decide nak singgah kfc and lepak situ. before that terjumpa ahmad depan rumah beliau. beliau baru balik..



our driver and co-driver






sempat tengok sekolah



meet ahmad :)



me and wani






razman






razman and wafiy











after that, kitorang pegi rumah putri. nak tengok adik baru beliau. baby boy ! comel :D then, kami balik. haha.. its fun to met them even sekejap. next week berjimba lagi~~