tutorial pertama (letak lagu kat belog)

sebelum ape ape,, nak ckp :

makkk!!! saya teruja! hahah,, almaklum lah kan, 1st tutorial dari aku. gila,, tak pernah terfikir pun nak buat tutorial. 




haha,, tutorial ni simple je. almost semua blogger tahu. di request oleh ZALIKHA n TASYA.. mereka blogger baru (dari aku lah). jadi, dgn smangat berblogging, aku buat lah. tapi, kalau ade cacat cela, harap maaf lah ye?? baru belajar.






okay, cara dia cm nih. pergi dekat dashboard, tekan design blog korang:





then, tekan add a gadget:





pastu, pilih add HTML/java script:





pastu, pergi kat SINI.. pilih lagu ape yang korang nak. 
then, copy code dia yang kat bwh tu:




lepas dah copy, pergi kat HTML/java script tadi, paste kat situ:








ha, dah siap semua tu, klik lah save. then, preview lah blog. kalau ade ape ape yang musykil tu, boleh lah tanya. segala yang kurang tu, sorry ler.. gua baru belajar je nih.







p/s: teruja!