tutup tapi belum _______

okay, tajuk merepek.. huh, lagi 1 hari je nak sekolah balik.. maka, masa untuk berjuang semakin singkat.. haih, SPM.. bila lah nak lepas benda ni??


eh, tu bukan main point aku update ni. main point dia, aku nak cerita bahawasanye belog aku akan ditutup sementara.. heee :D


aku mmg suka je kan provok belog mcm nih.. tak, ni untuk aku jugak. maybe sampai habis SPM baru lah belog ni akan beroperasi mcm biasa.. okay??


tapi, bukannye aku delete pun belog ni. ada je lagi.. just, aku privatekan untuk menjaga hak cipta terpelihara ni.. mana lah tau ada pulak ANON yang curi.. no no no~~  nak saman??


dah, tak nak membebel banyak.. nanti ada kena baling selipar kang.. ha, lagi 1.. fb aku pun akan deactive jugak... motif?? apasal nak tau??

heehee.. adios~~



p/s: b a j e t b a j e t

mintak maaf :(

huhu, aku nak mintak maaf sgt sgt dkt orang yang nak tukar link dgn qin.. sorry, tak de masa lah.. tapi, janji tetap janji kan. qin akan letak semua dlm bloglist. tapi,, esok kot.sekarang ni busy.  


mintak maaf ye  :'(





p/s: jgn touching..

BEN ASHAARI AJAK TUKAR LINK




kalau nak join jugak, klik SINI meh,




p/s: lalalala~~

siap sudah



yeay! 1 belog dah siap. belog ni is sharing punya belog. belog kepunyaan kami~~     lalalaalaaa..


belog ni baru je siap tadi. so,, jum lah follow kat SINI



nama belog ni seniorita. motif?? tak da motif. saje saje.. KAMI kongsi belog ni bersama. nak tau sape KAMI tu?? aku penah cite dlm post yang NI.



tapi, belog ni tak siap betul betul lagi. sorry kalau ade kekurangan. aku pun tak lah reti sgt nak buat belog.. heeee,, sila follow ~~







p/s: saya sayang mereka fullstop

ngeh,



weh weh,, 


everyday aku g kat pakcik google nak cari pasal addmath project. ggrrr,, tak jumpa. mcm mana ni?? lagi 2 minggu nak hanta. 1 pun aku tak reti nak buat..


haih, ponin kepala oden.



heee.. update ni nak cite pasal tu je.. entry yg pendek.







p/s: sekian sahaja luahan perasaan.

check berat belog (tutorial)



huh, ni nak cerita.. hari ni masa agak free, so.. aku manfaatkan lah masa ni dgn baca belog kakak kakak n abang abang yang cantik dan hensem tu (bukan nak baca buku).. sori lah sekarang baru ada masa nak bukak. 


ish, bukan tak mau view, tapi, mak ai.. lamanye la hai nak loading. maka, ade beberapa belog tu  terpaksa lah aku tak bukak. sebab?? lama sgt mau loading lepas tu lappy jadi mcm stuck.


hehehe,, banyak lah pulak makcik ni memebel. agak agak nenek pun kalah.


so, marilah kita sama sama check berat blog. rasa dah ramai org tahu. aku pun blogger baru lagi. banyak jugak yang aku tatau. tapi, aku nak share ape yang aku tahu ni supaya belog korang tak lah sarat. senang je orang nak view..



okay, cara nye mcm ni:


1. korang klik SINI



2. then, masukkan address belog dan tekan check




ta daa.. dah siap pun. nanti kat bawah tu dia bagitau lah berapa berat belog korang. kalau lebih 150kb tu consider agak berat tapi boleh tahan lagi. tapi, kalau dah lebih 200kb tu no no no.. sgt berat!



buang segala gadget yang tak perlu dekat kiri kanan atas bawah belog korang tu. kekadang tak perlu pun.. just tolong naikkan berat belog je~~





haha, aku punya 143.8kb.. hehe, tak berat tapi tak ringan :





selamat mencuba,, :)





p/s: kalau ada silap & salah harap maaf..