PAKCIK BEN GEGAR BUDAK SEKOLAH





kenapa adik (budak sekolah) buat belog:
sebab: sebab belog nih mcm best. boleh luahkan perasaan, boleh tuka tuka pendapat n mcm mcm lagi lah..  lagi satu sebab suka tengok n baca belog orang. so, teringin lah jugak nak buat belog. sekian,,

pakcik ben: saya tak da kakak..




kalau ade rakan seperjuangan nak join, klik SINI. moh ler kita join meh~~







p/s: tak tau sangat nak buat. hentam saje lah labu,,

95 fakta wajib perempuan tau,



okay, kali ni just nak share fakta yang agak penting. tapi, tak MASUK SPM pun.
 khas untuk korang. sila baca:






  • Lelaki benci kekasih di'ngurat'







  • lelaki cair apabila wanita pegang tangan mereka.







  • lelaki x pilih wanita yang cantik semata2. Yang penting kemas.







  • Seorang lelaki boleh suka anda untuk seminit, dan kemudian melupakan anda.






  • Ketika seorang lelaki berkatadia tidak memahami anda, itu hanya bermakna anda tidak berfikir seperti dia.







  • "Awak buat apa tu? " atau " Awak dah makan? "adalah soalan biasa pertama seorang lelaki bertanya di telefon hanya untuk mengelakkan gagap.







  • Mungkin lelaki mengurat sepanjang hari tapi sebelum mereka pergi tidur, mereka selalu berfikir tentang gadis yang benar-benar mereka sayang.







  • Ketika seorang lelaki benar-benar menyukai anda, dia akan mengabaikan semua perangai buruk anda.







  • Lelaki cair bila melihat senyuman gadis.







  • Lelaki akan melakukan apa saja hanya untuk mendapatkan perhatian gadis itu.







  • Lelaki benci kalau anda berbicara tentang bekas teman lelaki anda.







  • Apabila lelaki berhasrat ingin bertemu orang tua anda. Biarkan mereka. ... Jangan harap..







  • Lelaki juga boleh menangis!







  • Jangan mengapi-ngapikan seorang lelaki. Percayalah. Dia akan mengamuk walaupun dia nerd sekalipun.







  • Lelaki tidak dibuai oleh mimpi dan terlalu mengharap.







  • Lelaki biasanya berusaha keras untuk mendapatkan gadis yang telah meninggalkan mereka, dan ini membuat lebih sukar bagi mereka untuk menerima kekalahan mereka.







  • Apabila anda menyentuh hati seorang lelaki, tidak ada jalan untuk kembali.







  • Memberikan lelaki mesej tergantung seperti "Kau tau apa?!... Argh ... Takde apa-apa!" Akan membuatnya memberi kata putus yang tidak pernah anda fikirkan.







  • Seorang lelaki mampu mengurat dengan beribu cara tetapi mereka biasanya gagap ketika mereka bercakap dengan seorang gadis mereka benar-benar cinta.







  • Ketika seorang lelaki membuat "urmm" berpanjangan atau memberi bermacam alasan bila anda meminta dia untuk melakukan sesuatu untukmu, sebenarnya dia ingin mengatakan bahawa dia tidak menyukai anda.







  • Ketika seorang gadis berkata "tidak", seorang lelaki mendengarnya sebagai "cuba lagi esok". 







  • Anda perlu memberitahu lelaki apa yang anda benar-benar inginkan sebelum dia faham itu dengan jelas.







  • Lelaki benci gay!







  • Lelaki sayangkan ibu mereka.







  • Seorang lelaki akan sanggup mengorbankan wang untuk makan semata-mata ingin membelikan anda beberapa kuntum bunga ros.







  • Seorang lelaki sering terfikir tentang gadis yang suka padanya. Tapi ini tidak bererti bahawa lelaki menyukainya.







  • Anda tidak akan pernah memahami lelaki kecuali anda dengar cakap dia.







  • Jika seorang lelaki mengatakan pada anda dia mencintaimu sekali dalam seumur hidup. Dia benar-benar kata begitu.







  • Hati-hati. Lelaki mampu menyebarkan gosip keseluruh dunia lebih pantas berbanding perempuan.







  • Perempuan adalah kelemahan lelaki.







  • Lelaki sangat terbuka tentang diri mereka.







  • Ada baiknya untuk menguji seorang lelaki terlebih dahulu sebelum anda percaya padanya. Tapi jangan biarkan dia menunggu.







  • Tidak ada lelaki yang jahat ketika bercinta.







  • Lelaki benci kalau pakaian mereka menjadi kotor. Meskipun titik kecil.







  • Lelaki akan benar-benar mengagumi gadis-gadis yang mereka suka meskipun jika mereka tidak secantik mana.







  • Kawan baik anda, yang menjadikan dia sebagai rujukan bagi teman lelaki anda tentang masalah dengan anda mungkin berakhir dengan teman lelaki anda syok pada dia.







  • Jika seorang lelaki memberitahu anda tentang masalah , dia hanya perlukan seseorang untuk mendengar dia. Anda tidak perlu memberi nasihat ... 







  • Sebuah tindakan biasa yang membuktikan bahawa lelaki itu menyukaimu adalah ketika dia menggoda anda.







  • Seorang lelaki sentiasa ada cara untuk membuat anda tidak rapat dengan lelaki lain.







  • Lelaki cinta gadis yang menggunakan otak dikepala lebih dari gadis otak di kasut.










  • Lelaki cuba untuk mencari patung yang gadis ingin namun sayangnya pasti akan memilih yang salah.







  • Lelaki boleh berbual tentang apa pun.







  • Lelaki tidak boleh menyimpan rahsia yang perempuan beritahu mereka.







  • Lelaki berfikir terlalu banyak.







  • Fantasi lelaki tidak terbatas.







  • Ketinggian seorang perempuan tidak penting tetapi berat amat penting bagi lelaki.







  • Lelaki cenderung lebih serius dengan hubungan mereka dan menjadi terlalu cemburu. 







  • Ketika seorang gadis membuat lelaki menempuh pelbagai halangan selama bercinta, sukar baginya untuk melepaskan gadis itu.







  • Tidak mudah bagi seorang lelaki untuk melepaskan kekasihnya setelah mereka putus terutama ketika mereka sudah bersama selama 3 tahun atau lebih.







  • Anda perlu memberitahu lelaki apa yang anda inginkan sebelum bersama dengan lelaki itu.







  • Seorang lelaki perlu mengalami putus cinta, kerana jika dia terlalu bagus, tidak pernah putus cinta, tidak pernah rasa sakit hati, dia tidak akan matang dan menjadi dewasa.







  • Ketika didatangi pelbagai kesulitan, lelaki lebih cenderung menyalahkan diri sendiri berbanding menyalahkan kekasihnya. Mereka juga mampu melukai diri sendiri secara fizikal.







  • Lelaki memiliki semangat yang kuat untuk berubah, tapi mempunyai keazaman yang lemah. 







  • Lelaki mungkin adalah harimau dalam kumpulan sebaya mereka, tetapi mampu dijinakkan oleh perempuan.







  • Ketika seorang lelaki berpura-pura menjadi tenang, check adakah dia berpeluh. Anda mungkin akan melihat bahawa dia gugup.







  • Ketika seorang lelaki mengatakan dia akan tergila-gilakan gadis itu. Dia benar-benar maksudkannya.







  • Ketika seorang lelaki meminta anda untuk meninggalkan dia sendirian, dia hanya bermaksud, "Jangan pergi dan dengar saya" 







  • Lelaki tidak benar-benar memiliki kata putus.







  • Ketika seorang lelaki mencintai anda, dia memberikan yang terbaik dalam dirinya.







  • Jika seorang lelaki mula berbicara serius, ianya sangat penting!







  • Jika seorang lelaki terlalu senyap, katakan sesuatu! Mungkin dia ada masalah.







  • Lelaki percaya bahawa tidak ada cinta pada pandangan pertama, dan kemudian menyedari pada akhirnya bahawa dia salah.







  • Lelaki suka perempuan yang bersikap keperempuanan.







  • Lelaki tidak suka perempuan yang suka pukul lelaki 







  • Seorang lelaki dapat mengetahui apakah gadis itu suka padanya tapi tidak pernah yakin kecuali gadis itu kata kepadanya.







  • Seorang lelaki akan membuang-buang masa dengan video game dan bola sepak, sama seperti seorang gadis yang terhadap novel dan make-up







  • Lelaki cinta gadis yang boleh memasak atau membuat kek. .... Amat-amat cinta.







  • Lelaki suka seperti perempuan yang seperti ibunya. No kidding! ... ... Tetapi hanya bila lelaki itu bersedia







  • Seorang lelaki mempunyai masalah lebih banyak daripada yang boleh anda lihat dengan mata anda.







  • Kawan baik teman lelaki anda tahu segalanya tentang dia. Gunakan peluang ini!







  • Jangan sombong. Lelaki boleh dengan mudah menyerah pada tanda pertama akan putus cinta.







  • Jangan bias. Cuba mencintai seorang lelaki tanpa prasangka dan anda akan terkejut. :)







  • Lelaki lebih banyak bercakap daripada perempuan terutama ketika topik tentang perempuan.







  • Lelaki tidak memahami kenyataan "Get Lost" dengan baik.







  • Lelaki benar-benar berfikir bahawa perempuan adalah sukar dibaca dan mempunyai keputusan tak terduga tapi masih menyayangi mereka.







  • Lelaki tidak peduli tentang bagaimana berkilau kasut mereka tidak seperti perempuan.







  • Lelaki cenderung membuat tanggapan yang tidak benar terhadap perempuan bahawa semua perempuan itu sama, dan mereka akan menyedari bahawa mereka salah.







  • Setiap lelaki boleh menangani semua masalah-masalahnya oleh dirinya sendiri. Tetapi dia terlalu keras kepala untuk menghadapinya.







  • Lelaki merasa begitu keberatan ketika seorang gadis bersumpah.







  • Titik kelemahan lelaki berada pada lutut.







  • Ketika suatu masalah mula timbul, seorang lelaki biasanya membuat dirinya nampak cool tapi masih memikirkan cara mengatasinya.







  • Ketika seorang lelaki memandangmu, dalam kepala dia hanya ada 2 perkara. Mengutuk atau syokkan kamu.







  • Apabila anda menangkap teman lelaki anda curang dan dia meminta peluang kedua, berikan kepadanya. Tapi ketika anda menangkap dia lagi dan dia meminta peluang lain, tinggalkan saja. Dia tidak serius dengan anda.







  • Jika seorang lelaki membenarkan anda memutuskan perhubungan, ini bermakna dia benar-benar mencintai anda.







  • Jika anda mempunyai teman lelaki, dan kawan teman lelaki anda selalu menjeling anda, itu jelas menunjukkan bahawa dia cemburu setiap kali anda dengan kekasih anda, dan dia lebih cintakan anda lebih daripada teman lelaki anda.







  • Lelaki belajar dari pengalaman bukan dari novel cinta yang perempuan baca dan mengambil sebagai asas pengalaman mereka.







  • Anda boleh mengetahui adakah seorang lelaki benar-benar terluka atau sakit ketika dia menangis di depan anda!







  • Jika seorang lelaki tiba-tiba meminta anda untuk dating, tanyakan dulu mengapa.







  • Ketika seorang lelaki kata dia tidak boleh tidur jika dia tidak mendengar suara anda meskipun hanya untuk satu malam, letak telefon. Dia juga kata begitu untuk gadis lain. Dia hanya ingin mengurat anda dan kadang-kadang hanya untuk permainkan anda.







  • Anda benar-benar boleh mengatakan bahawa seorang lelaki memiliki niat yang baik jika anda melihat dia bersembahyang ketika keluar dating.







  • Lelaki tidak akan mencari nasihat dari seorang lelaki melainkan dari seorang gadis.










  • Perempuan dibenarkan untuk menyentuh hal-hal melibatkan diri lelaki. 'Tetapi bukan pada rambut mereka!'







  • Jika seorang lelaki kata kamu cantik,lelaki itu suka anda.







  • Lelaki benci perempuan yang gedik.







  • Lelaki mencintaimu lebih dari kau mencintai dia JIKA dia serius dalam hubungan anda.








  • p/s: hahaha,,

    something that fun BEFORE

    hey,


    huhuhu.. :(   entahlah. tapi, mmg aku terasa sgt between tahun ni n tahun lepas. tahun ni rasa lain sgt sgt sgt. totally TAK BEST! huh, gila lah. tak de semangat ape ape pun dlm organisasi ni. 


    kalau dulu, punya lah semangat. tatau lah ape yang silap. maybe silap aku sendiri sebab tak dpt terima perubahan. mcm kita semua tak ngam langsung! kepala semua lain lain. mmg aku tak boleh nak masuk..


    sorry, tapi tahun ni, aku hanya suku je dari organisasi ni kot. aku pun tatau sebab ape. tapi, seriusly aku tak da semangat nak buat keje dgn korang!


    kehilangan seorang ibu mmg bawak effect yang besar. maybe aku je yang rasa cam tuh. tapi, dah nama pun belog aku kan. so, aku punya suka lah.


    okay, tak nak cakap banyak sangat. nanti kena SAMAN.. eiy,, takut~~~   sekarang kan dah strict. (mcm robot)




    p/s: sorry kalau entry ni menyakitkan hati sesape.

    sorry but i HATE you!

    eiy, aku mmg nak balling kasut je tadi kau tau?? geram gila lah dgn kau!

    hahha,, chill okay. kasi intro sikit mcm mana sakit hati aku kat kau.. huh, cerita dia cm ni.. tadi aku stay kat sokolah sekejap coz ade meeting. habis dlm pkul 2.15 . . biasanya, aku tumpang cikgu Rashidah tersayang time nak balik. tapi,, hari ni dia balik lambat. aku tak boleh nak balik lambat. nanti mak marah!

    so,, bertekad lah nak naik bas. before tu jumpa Ariff n Amirul kat luar. nak mintak tlg diorang hantar pun, diorang tak bwk kete. dlm pkul 2.45 perg lah tunggu bas. huh, bas pulak dtg lambat. pukul 3 baru sampai.. aku mmg dah risau gila lah. tapi, nak buat cam mana, dah terlambat kan.

    then, bila dah dekat nak sampai kat terminal  tu, aku nampak bas aku nak gerak. so, aku pun tekan lah LOCENG nak berhenti kat situ je takut tak sempat. driver bas tu buat BODOH je! okay, time tu aku boleh okay lagi. pastu, aku dah nampak bas aku gerak, aku pergi lah kat driver tu and ckp:

    aku: pakcik, boleh berhentikan saya kat sini tak?? saya takut tertinggal bas tu.
    driver: *tak ckp pape (buat bodoh + muka yang toya)

    so, aku ingat dia paham lah kan. aku pun pergi belakang balik. eiy, dia jalan terus je nak masuk terminal, padahal aku dah nak kena tinggal dah ni. pastu, ni bab yang paling ako HOT sekali. bas kitorang berselisih! aku rush gila pergi kat dia mintak tlg drop aku kat situ jugak. dia buat BODOH je! mak aii.. rasa mcm aku nak je baling kasut.

    bas aku pun tinggalkan aku. mmg serius AKU BENCI KAU wahai driver bas yang BODOH! effect disebalik ape yang dia buat kat aku:

    1. aku kena balik jalan kaki
    2. panas tau tak??!
    3. dah la sorang sorang
    4. pakai baju sekolah
    5. setengah jam aku kena jalan kaki
    6. aku mmg BENCI kau!!


    p/s: tak boleh tahan. nak baling kasut je~

    tutorial pertama (letak lagu kat belog)

    sebelum ape ape,, nak ckp :

    makkk!!! saya teruja! hahah,, almaklum lah kan, 1st tutorial dari aku. gila,, tak pernah terfikir pun nak buat tutorial. 




    haha,, tutorial ni simple je. almost semua blogger tahu. di request oleh ZALIKHA n TASYA.. mereka blogger baru (dari aku lah). jadi, dgn smangat berblogging, aku buat lah. tapi, kalau ade cacat cela, harap maaf lah ye?? baru belajar.






    okay, cara dia cm nih. pergi dekat dashboard, tekan design blog korang:





    then, tekan add a gadget:





    pastu, pilih add HTML/java script:





    pastu, pergi kat SINI.. pilih lagu ape yang korang nak. 
    then, copy code dia yang kat bwh tu:




    lepas dah copy, pergi kat HTML/java script tadi, paste kat situ:








    ha, dah siap semua tu, klik lah save. then, preview lah blog. kalau ade ape ape yang musykil tu, boleh lah tanya. segala yang kurang tu, sorry ler.. gua baru belajar je nih.







    p/s: teruja!

    ikhlas dari hati

    muahaha..  sebenanye aku tak de idea ape nak update hari ni. tapi, rasa mcm nak update jugak! haha,, tadi baru habis exam math for my mid-year exam. alhamdulillah, boleh jwb lah kebanyakan. just ade a few soalan yang aku tak boleh. maybe sbb tak familiar dgn soalan tu kot.


    back to the topic. IKHLAS DARI HATI. aku nak ckp, ni belog aku. so,, kalau sape yang rase rase tak suka ape yang aku tulis, tak payah la nak view then, nak kutuk (ayat tak nak kalah) . . ye ye ye?? tak de sape pun suruh view belog nih.



    aku tulis ape yang aku rasa aku nak tulis n share dgn korang. so,, kalau tak suka, sila TUTUP mata.



    haha,, emo gila kan entry kali ni. bukan hape,, dah view belog org,, pastu nak kutuk kutuk ckp tak suka.



    tapi, entry ni tak ditujukan kpd sesape pun. just reminder untuk aku. kalau TAK suka TAK payah view.. kan senang.








    p/s: adioss,,

    happy birthday !

    hahaha,, entry ni dah lama tertunggak dah sebenarnya.. dok terperap je kat dlm draft tu. akhirnya, keluar lah jugak. actually,, cite ni mcm dah basi sikit sbb dah lama dah.


    okay,
    tak nak membebel banyak. back to the topic, nak ucapkan HAPPY BIRTHDAY to my EMAK tersayang. birthday emak aku is on 10 May harituh. 


    haha,, disambut dgn sederhana je. tak de lah gempak sgt. aku dgn adik adik share duit beli hadiah. hadiah ape?? jeng jeng jeng.. kasut je. tak de lah mahal sgt pun. n, kitorang pun skolah lagi kan. 
    mmg tak de duit lah..

















    haha.. itulah dia. picture time kitorang bagi hadiah ni, tak letak lah ye.. huh, dah penat beli kan, kasi promo sikit muka muka yang beli hadiah ni:








    oh ye.. lupa pulak. thanks to HAZWANI FAIQAH  kerana teman aku pegi beli semua ni.. hahaha,, muahaahaha~~  :*




    p/s: mak aku suka

    Blog Review by swardah dot blogspot





    kenapa nak di review??

    sebab i am a new blogger. hahaha,, bila swardah view belog ni, maka, teruja sangat~~



    pandangan tentang swardah dot blogspot??

    erm,, belog yang cute plus cantik untuk di view.
    lagi 1 sbb belog simple tapi menarik.
    hehe,, sebab dia warna pink~









    klik SINI kalau korang nak join   :)




    p/s: meh la join~~

    future

    hye,

    erm,, future?? haha.. nak ckp pasal future pulak hari nih. actually, aku pun tatau lah mcm mana future aku nanti. aku jadi ape ye?? alamak! takutnye.. 



    pejam celik pejam celik sekarang dah bulan 5 dah pun. thats mean, hanya beberapae bulan je lagi aku nak amik SPM. masalahnye,, aku tak ready!! huh, lepas result SPM 2010 keluar hari tu, seronoknye dgr orang dpt tawaran sini sana. tapi, time aku nanti mcm mana??



    so, buat masa sekarang nih, aku tak idea lagi future aku mcm mana. aku harap future aku cerah secerah-cerahnya lah.. amin,,






    p/s: doakan lah ye ye ye,,

    wajah baru.

    hey alls,,


    nak ckp ni.. lusa dah nak exam. tapi,, hari ni rasa mls sgt nak study. kejap study, pastu online.. hahaha,, so, aku pun sengaja lah nak tukar sikit wajah belog aku ni. dah bosan pulak tgk yang lama punya tu. so,, ini la resultnye,, ta daaa~~ give me your comment pasal wajah baru ni. boleh tak???


    tapi, nak ckp awal-awal, belog ni tak lah cantik pun. simple je.. eh, header tu tak da masa lagi nak tukar. so, header tu aku kekalkan yang lama je,,




    p/s: :)

    selamat hari ibu

    sunday, 8 May 2011.. SELAMAT HARI IBU kepada semua ibu ibu kat luar sana terutama my mom, NORZAIHA.. huhu, aku just wish je hari ni sebab birthday mak aku 10.5.2011 nanti. so,, cadang nak bagi hadiah time tu la. sorry mak. akak ingat sebenarnya hari ni hari ibu.






    p/s: sayangilah ibu korang

    kesengalan menjelma!!

    huh, aku dah expect yang benda ni akan jadi. tapi,, aku berharap tak kan jadi lah. sebab, sekarang ni aku mmg kena jaga emosi aku elok elok coz my mid-year exam just around the corner. weyh, ape nak jadi dgn aku ni??! tau tak, exam next week je lagi. tapi, 1 buku pun aku tak baca lagi. dgn nak cover form 4 punya lagi. dah la yang tahun lepas, aku main main. then, aku drop TERUK! huh,, tension tension tension. dah nak dkt exam ni lah banyak pulak hal. itu lah ini lah.. aku tak masuk kelas 3 hari tau tak!! macam nak nagis je. bila balik rumah, badan mmg letih gila lah. terus tak da mood nak study. ape nak jadi ni?? aku nak dpt ape dlm SPM?? nak jadi ape nanti?? argh.. aku rasa mmg aku teruk sgt. kesian kat parents aku yang dpt anak mcm nih. ade banyak lagi yang aku nak tulis, tapi, tak terkeluar semua yang dalam hati aku ni. tapi yang aku tau, aku tension!!! kalau agak agak muka aku lain mcm tu, tak pyh nak tanya,









    p/s: :'(

    JIKA ANDA SEORANG BLOGGER





    aku dapat banner dari seorang blogger hebad



    kalau nak tahu cara dan tujuan, klik SINI





    p/s: entry ringkas~