everything new :D



hey hey hey,,


lama kan tak update belog ni??  hampir sebulan. sebenarnya, belog ni ditutup sementara untuk dibaik pulih sebab dah muak dengan template belog yang lama.


hee,, actually, tak renovate banyak pun sepanjang tutup. sebab apa?? MALAS !


haha, dah tak nak membebel. kita pegi dekat tajuk kat atas tuh. tajuk bukan main omputih.. entry nye tulis bahasa kebangsaan je.


sempena tahun baru ni, jadi, aku bukak belog ni balik.. dan, semuanya baru. dari segi template, header, gadget dan segalanya.. dan, penulisan aku dekat belog ni juga akan baru. hee,, teruja ouh~~    


yeah ! ! welcome NEW YEAR..


semua yang keruh pada tahun lepas, akan aku jadikan pengajaran untuk aku teruskan perjalanan. segala yang baik, akan aku teruskan.. insyaallah.


semoga, tahun ni akan lebih baik dari tahun tahun sebelumnya.



eh, nak cakap ni, header yang kat atas tuh, aku buat SENDIRI~~~   pphheeewww pppphhheewww.


penat nak siapkan. dah la first time, berpeluh jugak lah..

take a look:



DSLR tu bukan aku punya.. itu percubaan pertama.. lepas ni, akan menyusul lebih banyak.. excited :)



dah, tak nak membebel banyak banyak.. akhir kalam: sentiasa berfikiran positif.



gambar ni annoying





p/s: hye 2012, bye 2011

pengumuman

hahaha,, bikin havoc lah sikit title post ni kan..

pangumumannya, aku akan privatekan blog ni sekejap untuk tempoh selenggaraan.. hehe, bosan lah tengok belog ni dah. nak update pun tak da mood.

so, nak renovate besar-besaran lah lepas ni. 

kepada follower follower atau peminat peminat (perasan!), janganlah terkejut kalau tak boleh view lepas ni.. and, jangan marah ye..  sekejap je. 

lepas ni, banyak benda tertunggak nak update, tapi tak berkesempatan lagi..

see ya guys~~






p/s: :D

done. done. done.

hyep,

aku nak share kegembiraan hari nih... heeheee, secara rasminya, aku telah TAMAT SEKOLAH forever..


hari ni hari last SPM. tadi bila lepas paper terakhir, semua jerit macam nak keluar nak tekak.  seronok. seronok. seronok. yeppyy~~~


maybe, ramai yang dah rasa benda ni. but, i just wanna share with u guys about mine..


nanti mesti ingat balik kenangan ni.. awwww, sweet moment. cite kat anak-anak..


tapi, sedih jugaklah dapat tahu yang tak dapat PLKN panggilan pertama. adoih,



see, huhu  :(



so, kena la fikir nak buat apa kan sementara tunggu tu.. any idea??




no more this uniform after this



okay, end of my entry~~
mood: happy, lalaala






p/s:amikdrivinglicencekot

random

hye, hye, hye,

rindu gilloss dengan belog ni!! so, update lah walaupun sikit..


























sekian sahaja..






p/s: SPMlagi2haritapiupdatebloglagi

trip to mila's house

haha, raya dah habis dah pun. aku ni, baru nak hupdate raya punya cerita. hehehe,, agak basi la sikit cerita dia..
tak kira! nak update jugak..



vanue: taman saujana putra
date: 11.9.2011
motif: beraya



sebenarnye mila ni tak buat open house pun. just, kami menggedik nak ke rumah beliau.. so, set satu tarikh nak pegi rumah beliau. kerana, rumah beliau ni amatlah jauh.


hee,, beliau pun dengan gigih la memasak untuk kami.


bangun pagi, start texting nak pegi pukul brapa?? nak pakai baju ape?? 



kitorang pegi dengan abah aku. 1 kereta angkut 6 orang (aku, wani, farhana, yusuf, zana and shafa).. memang gamatlah kereta tu. tapi, tak sampai tahap sardin lagi~



mila masak nasi dengan lauk pauk yang sedap. yummy! terima kasih mila..
dah, enjoy picture:













gigih makan,














dekat rumah dia ada tasik.. jadi, kami pun mengambil kesempatan lah menangkap gambar.. cantik, :DD



end of post, bye~~






p/s: sorry pics sikit je. cam hareemmm je nak upload. corrupt pulak tu.

hehe..

weyh,
sori lama tak update. agak busy sekarang.

ku menunggu




Ku menunggu
Ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
Tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
Ku kan selalu di sini untuk menunggumu


Cinta itu
Ku berharap kau kelak kan cintai aku
Saat kau telah tak bersama kekasihmu
Ku lakukan semua agar kau cintaiku


Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu

Datang padaku
Ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
Saat kau sadar betapa ku cintaimu
Ku ‘kan selalu setia ‘tuk menunggumu

Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu

Ku tetap menunggu




eh, ape ni?? tetiba post lirik lagu ni?? hahaha, biarlah rahsia..
tapi, aku tak sekejam itu untuk tengok dia break. so, aku doakan dia bahagia walaupun aku tetap menunggu... tak tau sampai bila aku sanggup tunggu,


p/s: sudi??

al-kisah phone

hukhukhuk,,
phone aku rosak! sedih la.. 


actually rosak dia agak lah critical. yang tempat nak charge tu dah tak boleh. nak masuk handsfree pun dah tak boleh.. so, kalau guna, bateri habis then tak boleh nak charge dah. pastu keluar lah lampu yang lip lap kat atas tu. sedih siak!!


aku sayang sangat phone tu even model yang agak lama. sebab, phone tu best~~  


model: sony erricson k770i
camera: 3.2 cybershot
memory: 2gb
warna: ultra violet
pemilik: norasyiqin noordin





ngeh, semoga kau cepat sembuh ye phone. sekarang ni aku guna phone yang ade tourchlight tu.. canggih. 




kenapa lah phone aku boleh rosak!




p/s: ini belog aku, kalau tak suka, dipersilakan keluar,, :|

selamat hari raya aidilfitri






esok maybe nak balik kampung dah kot. jadi, aku disini nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua umat islam terutamanya follower yang disayangi..



hari raya tahun ni tak gempak sangat sebab dalam raya kena dok fikir pasal trial SPM 6.9.2011 nanti. haish, raya tetap raya. tak kira!!



bila hari raya nanti mesti best.. makan kuih raya, ketupat, rendang, lemang, yang paling penting, kebanyakan rumah mesti buat air sirap punya.. naik senak perut ni nak minum.















last word before raya, aku mintak maaf kalau ada buat salah silap., 
i love you all  :D







p/s: gambar yang kecuali gambar aku semua ikhsan google~~

kehilangan

kehilangan merupakan sesuatu yang pasti,
usah bersedih kerana ada hikmah disebalik kehilangan itu,
bukan bererti gembira dengan kehilangan,
tetapi,
hidup masih panjang,
setiap yang bertemu pasti akan bepisah..




p/s:nocomment

anugerah kokurikulum

yeppy! aku update lah!! 


hee~~  rindu pulak rasa dekat blog ni.. 


kepada follower yang disayangi lagi dikasihi, haritu tak da masa mau update lah.. sorry sebab lama tak update sampai ade yang tak jadi follower. huhuh,, 



okay, nak cerita pasal tajuk kat atas tu.. cerita pasal
HARI ANUGERAH KOKURIKULUM 



firstly, tak expect boleh dpt sebab tahun ni mmg tak aktif and tak join aktiviti sgt pun except awal tahun dulu.. 
so, agak shock la jugak cikgu dtg kelas bagi surat jemputan..



terima kasih kepada cikgu normahani kerana telah mencalonkan saya walaupun rasa mcm tak layak je nak dapat..


ni time kat rumah pagi-pagi tu..  tetiba rasa nak kawad



with iqah nak sambut pengetua BARU








wee~~  nina, kawan yg hari hari jumpa



















p/s: :DD

hahaha

hee..  :D








p/s:tataunakupdateapatapinakupdatejuga~

tutup tapi belum _______

okay, tajuk merepek.. huh, lagi 1 hari je nak sekolah balik.. maka, masa untuk berjuang semakin singkat.. haih, SPM.. bila lah nak lepas benda ni??


eh, tu bukan main point aku update ni. main point dia, aku nak cerita bahawasanye belog aku akan ditutup sementara.. heee :D


aku mmg suka je kan provok belog mcm nih.. tak, ni untuk aku jugak. maybe sampai habis SPM baru lah belog ni akan beroperasi mcm biasa.. okay??


tapi, bukannye aku delete pun belog ni. ada je lagi.. just, aku privatekan untuk menjaga hak cipta terpelihara ni.. mana lah tau ada pulak ANON yang curi.. no no no~~  nak saman??


dah, tak nak membebel banyak.. nanti ada kena baling selipar kang.. ha, lagi 1.. fb aku pun akan deactive jugak... motif?? apasal nak tau??

heehee.. adios~~



p/s: b a j e t b a j e t

mintak maaf :(

huhu, aku nak mintak maaf sgt sgt dkt orang yang nak tukar link dgn qin.. sorry, tak de masa lah.. tapi, janji tetap janji kan. qin akan letak semua dlm bloglist. tapi,, esok kot.sekarang ni busy.  


mintak maaf ye  :'(





p/s: jgn touching..

BEN ASHAARI AJAK TUKAR LINK




kalau nak join jugak, klik SINI meh,




p/s: lalalala~~

siap sudah



yeay! 1 belog dah siap. belog ni is sharing punya belog. belog kepunyaan kami~~     lalalaalaaa..


belog ni baru je siap tadi. so,, jum lah follow kat SINI



nama belog ni seniorita. motif?? tak da motif. saje saje.. KAMI kongsi belog ni bersama. nak tau sape KAMI tu?? aku penah cite dlm post yang NI.



tapi, belog ni tak siap betul betul lagi. sorry kalau ade kekurangan. aku pun tak lah reti sgt nak buat belog.. heeee,, sila follow ~~







p/s: saya sayang mereka fullstop

ngeh,



weh weh,, 


everyday aku g kat pakcik google nak cari pasal addmath project. ggrrr,, tak jumpa. mcm mana ni?? lagi 2 minggu nak hanta. 1 pun aku tak reti nak buat..


haih, ponin kepala oden.



heee.. update ni nak cite pasal tu je.. entry yg pendek.







p/s: sekian sahaja luahan perasaan.

check berat belog (tutorial)



huh, ni nak cerita.. hari ni masa agak free, so.. aku manfaatkan lah masa ni dgn baca belog kakak kakak n abang abang yang cantik dan hensem tu (bukan nak baca buku).. sori lah sekarang baru ada masa nak bukak. 


ish, bukan tak mau view, tapi, mak ai.. lamanye la hai nak loading. maka, ade beberapa belog tu  terpaksa lah aku tak bukak. sebab?? lama sgt mau loading lepas tu lappy jadi mcm stuck.


hehehe,, banyak lah pulak makcik ni memebel. agak agak nenek pun kalah.


so, marilah kita sama sama check berat blog. rasa dah ramai org tahu. aku pun blogger baru lagi. banyak jugak yang aku tatau. tapi, aku nak share ape yang aku tahu ni supaya belog korang tak lah sarat. senang je orang nak view..



okay, cara nye mcm ni:


1. korang klik SINI



2. then, masukkan address belog dan tekan check




ta daa.. dah siap pun. nanti kat bawah tu dia bagitau lah berapa berat belog korang. kalau lebih 150kb tu consider agak berat tapi boleh tahan lagi. tapi, kalau dah lebih 200kb tu no no no.. sgt berat!



buang segala gadget yang tak perlu dekat kiri kanan atas bawah belog korang tu. kekadang tak perlu pun.. just tolong naikkan berat belog je~~





haha, aku punya 143.8kb.. hehe, tak berat tapi tak ringan :





selamat mencuba,, :)





p/s: kalau ada silap & salah harap maaf..

PAKCIK BEN GEGAR BUDAK SEKOLAH





kenapa adik (budak sekolah) buat belog:
sebab: sebab belog nih mcm best. boleh luahkan perasaan, boleh tuka tuka pendapat n mcm mcm lagi lah..  lagi satu sebab suka tengok n baca belog orang. so, teringin lah jugak nak buat belog. sekian,,

pakcik ben: saya tak da kakak..




kalau ade rakan seperjuangan nak join, klik SINI. moh ler kita join meh~~







p/s: tak tau sangat nak buat. hentam saje lah labu,,